Meetjesland krijgt eigen UitPas

Schepen Bobelijn krijgt de eerste UitPas.
Foto JSA Schepen Bobelijn krijgt de eerste UitPas.
Het Meetjesland heeft een eigen UitPas. Voorlopig enkel te gebruiken in Eeklo en Assenede, maar andere gemeenten moeten volgen.

UitPas Meetjesland is een spaar- en voordeelkaart voor vrije tijd en voor iedereen. "Pashouders sparen bij elke deelname aan cultuur, sport en jeugdactiviteiten punten, die ze dan weer kunnen inruilen tegen mooie voordelen", zegt schepen Chantal Bobelijn (SamenPlus) van Assenede. "Dat gaat van een gratis drankje over een korting tot een gratis ticket. De pas kan gebruikt worden in groot-Assenede en Eeklo. Bovendien kunnen er ook punten gespaard en ingeruild worden in andere UitPasregio's, zoals bijvoorbeeld Gent. Iedereen kan een UitPas Meetjesland kopen, ook inwoners van andere gemeenten die vrijetijdsactiviteiten doen in Assenede en Eeklo."


Inwoners van Assenede en Eeklo met een beperkt budget kunnen een UitPas Meetjesland met kansentarief aanvragen. Een UitPas kost 5 euro, 2 euro voor kinderen en jongeren tot 26 jaar. Een pas met kansentarief kost 1 euro. www.uitpasmeetjesland.be. (JSA)