Jarig Kaaiken trakteert met 8.000 euro prijzen

De mannen van 't Kaaiken hebben nu al voor 8.000 euro aan prijzen opgehaald bij de sponsors.
Foto Joeri Seymortier De mannen van 't Kaaiken hebben nu al voor 8.000 euro aan prijzen opgehaald bij de sponsors.
De gebuurtedekenij van 't Kaaiken in Eeklo bestaat 90 jaar en wil dat samen met alle Eeklonaren vieren.

Traditiegetrouw wordt het feestweekend van 't Kaaiken het eerste weekend van oktober gehouden. Maar om de negentigste verjaardag te vieren, wordt nu ook al op vrijdag 21 juli een groot volksfeest gepland. "Vanaf 18 uur is iedereen welkom op de Markt van Eeklo", zegt Dirk Mussche. "Om 18.30 uur houden we daar een grote speculoosworp en worden 6.000 koekjes naar beneden gegooid. Aan heel wat koekjes hangen winnende nummers en zo geven we voor 8.000 euro aan naturaprijzen en waardebonnen weg. We geven ook 500 drankbonnetjes en 300 bonnetjes voor een portie oliebollen weg. Meer dan de moeite om te komen grabbelen. Nadien is er om 19 uur een optreden van Strawberry Jam en om 22 uur van de coverband Abba Queens. Uiteraard allemaal gratis."


Meteen wordt ook het programma voor het feestweekend van 1 oktober bekend gemaakt. Op vrijdag 29 september wordt gestart met een rockavond met Bonnie Tiger, Charcoalcity, Last Kiss en Shapeshifted. Op zaterdag 30 september is er om 14 uur een kindernamiddag met Blitz en vanaf 20 uur gratis optredens van Tom Davis en Tamara, Laura Lynn, Garry Hagger, Swoop en De Romeo's.


Op zondag 1 oktober is er de grote rommelmarkt met nu al 987 inschrijvingen. De avondmuziek komt dit jaar van Sabien, John Dennis, Paul Severs, Jettie Paletti en Willy Sommers. Op maandag 2 oktober is er een seniorenmiddag met Dirk Bauters, Vanessa Chinitor en Celien Hermans. Afsluiten gebeurt op maandagavond met het Eekloos toneelstuk 'Ons Alma verhuist'. (JSA)