Inbreker voor rechter: "Ik heb tranen in mijn ogen van de spijt"

Dief sloeg driemaal toe in buurt Heldenpark

(Archiefbeeld)
Gianni Barbieux (Archiefbeeld)
Een 46-jarige man uit Eeklo met een onberispelijk verleden, is voor de rechter verschenen voor een drietal inbraken in de buurt van het Heldenpark.

De dader werd ontmaskerd bij een huiszoeking. De politie vond bij de man thuis heel wat goederen terug van de slachtoffers. Hij brak op drie verschillende plaatsen in, telkens in de buurt van het Heldenpark in Eeklo.

In eerste instantie ontkende de man staalhard, maar onlangs bekende hij alles. "Het was voor mijn cliënt moeilijk om in te zien wat hij gedaan had", vertelde zijn advocaat deze ochtend in de Gentse correctionele rechtbank. "Hij heeft een blanco strafverleden, en hij heeft veel spijt."

Dat bevestigde de geëmotioneerde dief deze ochtend. "Ik heb tranen in mijn ogen. Ik wil mijn spijt uitschreeuwen", zei hij aan de rechter en één van de slachtoffers die aanwezig was. "Ik wil een streep trekken onder het verleden en iedereen terugbetalen. Ook een gevangenisstraf kan ik aanvaarden."

Al komt het zo ver wellicht niet. Het parket vraagt een werkstraf, de advocaat van de dief hoopt op de opschorting van straf. De burgerlijke partijen krijgen naar alle waarschijnlijkheid de overgebleven goederen terug, of een gelijkwaardige geldsom.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.