Conti-Label grote winnaar Theo’s

Vader wint Lifetime en kinderen ‘Ondernemer van het Jaar’

Het bedrijf Conti-Label uit Nieuwendorpe in Eeklo is de grote winnaar van de Theo’s 2018, de tweejaarlijkse ondernemersprijzen in Eeklo. Zaakvoerders Bernard en Inge Pauwels zijn verkozen tot ‘Ondernemer van het Jaar’. Vader Martin Pauwels kreeg als kers op de taart ook de Lifetime Achievement Award.
De winnaars van de Theo's 2018 op het podium van De Herbakker.
Joeri Seymortier De winnaars van de Theo's 2018 op het podium van De Herbakker.

De beste bedrijven en ondernemers van Eeklo zijn weer in de bloemetjes gezet tijdens een feestelijke Theo-avond. De hoofdprijs van ‘Ondernemer van het Jaar’ ging naar de zaakvoerders van het bedrijf Conti-Label. Broer en zus Bernard en Inge Pauwels staan aan het hoofd van het familiebedrijf dat zich vooral bezig houdt met etiketten en verpakking. “Deze Theo betekent heel veel voor ons”, zeggen Bernard en Inge. “We werken elke dag met veel passie om ons bedrijf verder uit te bouwen. Of het niet moeilijk is om als broer en zus samen te besturen? Eigenlijk niet. We zijn familie, we kennen elkaar door en door, en dan kan je alles uitpraten.”

Ook vader Martin Pauwels (82) werd iets daarvoor al op het podium geroepen. Hij kreeg de Lifetime Achievement Award voor zijn hele carrière. “Martin Pauwels komt uit een familie die altijd in de drukkerswereld gewerkt heeft”, zegt burgemeester Koen Loete. “In 1985 besliste hij een eigen bedrijf op te richten. Eerst specialiseerden ze zich in etiketten op rol. In 2000 verhuisde Conti-Label naar Nieuwendorpe om daar verder te groeien. Nu zetten de kinderen de zaak succesvol verder.”

Oldtimer

Martin Pauwels en zijn vrouw Monique waren verrast. “Dit is echt wel de kroon op ons werk”, zegt Pauwels. “Ook al moet een oldtimer als ik eigenlijk niet meer in de schijnwerpers staan”, lachte de man nog.

Boelare

Bij de andere prijzen won winkelstraat Boelare een mooi aandeel. De prijs van beste ‘Marketing en Sfeer’ gaat naar Pieter-Jan Goemaere-Nele Vanden Berghe van de koffiezaak De Witte Zwaan. Die zaak bestaat sinds 1902, maar de jonge generatie heeft vorig jaar zwaar geïnvesteerd en verbouwd. De prijs van de beste starter is voor het restaurant Boelare 14. Kim Rutsaert en Elien Bottelberghe bouwen daar vol gedrevenheid aan hun nieuwe zaak. Een schot in de roos, want wie in het weekend een tafeltje wil bemachtigen, moet weken op voorhand reserveren. Ook wijlen Didier Rotsaert werd nog eens postuum herdacht. Hij was destijds de drijvende kracht achter Shopping Boelare.

Passie

De prijs van Innovatie gaat naar het bedrijf SMO, van Sander Mollet. Zij ontwikkelen nieuwe machines. Een robot die brochettes maakt, is één van hun paradepaardjes. De persprijs tenslotte ging naar Fixovelo, de nieuwe fietsenzaak van Aäron Overmeire en Sven Mallezie. Zij staan allebei in het onderwijs, maar hebben een passie voor fietsen. Uit die passie is nu een eigen zaak voortgevloeid.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels