“Zuivere lucht in scholenbuurt”

Een archiefbeeld op Ten Doorn, waaruit het open en groene karakter blijkt.
Joeri Seymortier Een archiefbeeld op Ten Doorn, waaruit het open en groene karakter blijkt.
De buurt van de scholencampus in de Zuidmoerstraat in Eeklo is er één met zuivere lucht. Dat blijkt uit de kaart van Curieuzeneuzen.

“Het centrum van Eeklo mag dan wel een verstedelijkt gebied zijn, de scholen en de schoolgaande kinderen zitten volgens de nieuwe kaart wel in een omgeving met zeer gezonde lucht”, zegt burgemeester Koen Loete (CD&V+). “Rond de scholencampus zien we een concentratie van minder dan 30 µg/m³ stikstofdioxide (NO2). “De laagste meting rondom de school bedroeg zelfs rond de 16 µg/m³ NO2. Dat is zelfs onder de grenswaarde van de Wereldgezondheidsorganisatie. Stikstofdioxide is een schadelijk gas dat in de uitlaatgassen van wagens zit, en is dus een goede parameter voor luchtverontreiniging door verkeer. De hoogste waarde die in Vlaanderen werd gemeten, is méér dan het dubbele dan de waarden gemeten rondom de scholen in onze stad. Eeklo is dus niet zomaar een scholenstad, het is een scholenstad omgeven door zuivere lucht.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.