“Fietspad Brugsesteenweg niet volledig”

Een archiefbeeld van de Brugsesteenweg.
JVK Een archiefbeeld van de Brugsesteenweg.
Het nieuwe fietspad in de Brugsesteenweg in Eeklo loopt niet over de hele lengte van de straat, en dat is niet naar de zin van iedereen.

Onafhankelijk gemeenteraadslid Michel De Sutter vraagt extra inspanningen. “Het fietspad in de Brugsesteenweg is niet volledig”, zegt de man. “Het fietspad stopt ter hoogte van de Sint-Jansdreef. Voor de veiligheid van de fietsers is het belangrijk om het fietspad zo snel mogelijk helemaal door te trekken.”

Schepen van Mobiliteit Christophe De Waele (Open Vld) beseft dat de situatie niet optimaal is. “De werken die nu in de Brugsesteenweg gebeurd zijn, zijn inderdaad niet volledig”, zegt De Waele. “We gaan het fietspad nog een beetje doortrekken, maar niet over de hele lengte van de straat. Op de plaats waar de fietsers dan weer op de rijweg moeten komen, gaan we werken met zogenaamde rugdekking. Wagens zullen een knik moeten maken en dus even moeten uitwijken. Op korte termijn is dat de meest veilige oplossing.”
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Ronald Van De Keere

    De meest veilige oplossing op korte termijn is de weg gedeeltelijk opnieuw aanleggen ter hoogte van de school Sint-Janneken.