Bestuursleden Theater Cartouche prijken op graffitimuur

De bestuursleden van Cartouche pronken voortaan zelf op hun zaaltje.
Foto Sander Bral De bestuursleden van Cartouche pronken voortaan zelf op hun zaaltje.
Theatergezelschap Cartouche vzw zet het nieuwe theaterseizoen in met een opmerkelijk kunstwerk. De karikaturen van bestuursleden Nancy, Wim, Mike, Iris en Joris pronken op een gigantische graffitimuur van vijftien op zeven meter.

"We wilden onze theaterzaal al langer verfraaien", zegt voorzitter Wim Vermeylen. "Omdat theater geen bruisende business is en we alles op vrijwilligersbasis organiseren, ging ik vorig jaar na elke eigen voorstelling met mijn hoed rond voor een centje. Dat heeft opgeleverd, want daarmee hebben we nu dit prachtig kunstwerk kunnen financieren. Zonder onze toeschouwers was dat dus nooit gelukt."


Voor het werk werd een beroep gedaan op grafisch ontwerper Sven Hardies. "Ik ken Sven al jaren", gaat Wim verder. "We leerden elkaar kennen in het comedymilieu. Hij heeft al enkele keren in ons theater opgetreden en begin november staat hij hier opnieuw op de planken. Ook voor hem was deze muur van vijftien op zeven een enorme uitdaging."

Zelfspot

De vijf bestuursleden worden zelf afgebeeld op de muur. "Dat is eerder zelfspot dan ijdelheid", grapt Wim.


"We wilden wel per se figuren van ons theater op de muur. Waarom dan niet de bestuursleden zelf?" Cartouche gaat op 7 oktober al zijn negentiende theaterseizoen in met een karaoke. Later in oktober volgt er nog een quiz en begin november starten de eerste voorstellingen. (BSB)