Afscheid burgemeester met viering van zijn leven

Condoleances worden uitgewisseld.
Foto De Freine Condoleances worden uitgewisseld.
In de basiliek van Edegem is gisteren afscheid genomen van oud-burgemeester Jan Baptist van den Kerkhof. In 1968 werd van den Kerkhof burgemeester en hij zou dat ambt twintig jaar lang uitoefenen. Hij overleed op 3 september op 94-jarige leeftijd. "Vandaag zullen we jouw leven vieren", zei dochter Fried'l.

In de basiliek Onze-Lieve-Vrouw-van-Lourdes namen een 450 mensen afscheid van oud-burgemeester Jan Baptist van den Kerkhof. Van den Kerkhof werd in 1968 aangesteld als burgemeester van Edegem in opvolging van Leo Tindemans, die minister werd. Van den Kerkhof zou de functie van burgemeester twintig jaar uitoefenen. Tijdens de eredienst nam zijn dochter Fried'l het woord: "Op een kerstavond vertelde je ons dat, wanneer je zou sterven, we van jouw begrafenis een feest moesten maken. We hebben ons best gedaan om die wens te vervullen. Het is een opluchting dat je na vier moeilijke laatste maanden van je leven rust hebt gevonden. Vandaag zullen we jouw leven vieren."


Ook van den Kerkhofs kleindochter Els kwam aan het woord. "Als burgemeester moest je vaak vergaderen en van het ene feest naar het andere gaan. Je moest speechen en naar recepties gaan. Daarnaast was je ook gewoon die opa die met glinsterende ogen naar zijn kinderen en kleinkinderen kon zitten kijken." Jan Baptist van den Kerkhof overleed op 19 september. Hij werd 94 jaar. (ADA)

De overledene, Jan Baptist van den Kerkhof.
Benoit De Freine De overledene, Jan Baptist van den Kerkhof.