93-jarige dame zwaar toegetakeld bij home-invasion in Edegem: thuisverzorgster treft slachtoffer aan

“Gelukkig moest verzorgster daar die ochtend zijn.”

Het 93-jarige slachtoffer Simonne B. woont alleen in deze woning in de Graaf de Fienneslaan.
Sander Bral Het 93-jarige slachtoffer Simonne B. woont alleen in deze woning in de Graaf de Fienneslaan.
Een 93-jarige vrouw is zwaar toegetakeld in haar eigen woning in Edegem. Dinsdagochtend trof een thuisverzorgster de bewoonster aan in kritieke toestand. Ze zou inmiddels terug stabiel zijn. De overvallers hebben wellicht enkel haar portefeuille meegenomen.

Een thuisverzorgster trof dinsdagochtend de 93-jarige Simonne B. aan in de woonkamer van haar eigen huis in de Graaf de Fienneslaan in Edegem. De dame was zwaar toegetakeld en mogelijk zelfs gekneveld. “Het slachtoffer werd ter plaatse verzorgd en daarna overgebracht naar het ziekenhuis”, klinkt het bij het parket van Antwerpen. “Het levensgevaar zou ondertussen geweken zijn. Het parket heeft een opsporingsonderzoek geopend naar de feiten. Over hoeveel daders het gaat en wanneer de feiten zich precies hebben voorgedaan, heerst nog veel onduidelijkheid. Mogelijk is de portefeuille van het slachtoffer gestolen.”

Er is een deskundige aangesteld om de verwondingen van het slachtoffer verder te onderzoeken. De federale gerechtelijke politie voert het verdere onderzoek.

De buurtbewoners troffen dinsdag een brief in hun postbus aan van de lokale politie. Daarin staat te lezen dat de home-invasion zich voordeed tussen maandagmiddag 13u00 en dinsdagochtend 8u42. De politie vraagt om tips in verband met het incident of verdachte handelingen onmiddellijk te melden en waarschuwt nogmaals niet zomaar voor iedereen de deur te openen.

Buren gechoqueerd

“Wij wonen hier al sinds de jaren zestig en het is de eerste keer dat zich zoiets verschrikkelijks voordoet in onze straat”, reageren enkele gechoqueerde buren. “Die vrouw was al 93 jaar maar ze is nog steeds erg helder en is ze ijzersterk voor haar leeftijd. Daardoor heeft ze het zo lang kunnen volhouden. Hopelijk houdt ze geen permanent letsel over aan de aanval. Gelukkig dat die thuisverzorgster dinsdagochtend moest langskomen, anders was dit wellicht nog veel erger afgelopen.”

Volgens andere buren woonde Simonne B. alleen en kreeg ze alle dagen thuisverzorging en liet ze maaltijden brengen. Haar man zou enkele jaren geleden al overleden zijn en haar enige dochter zou in het buitenland wonen.
19 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • jan swaenen

  Lafaarden een vrouwtje van 93jaar. Hoe laag kan je vallen? Hopelijk worden ze gepakt

 • Liesbeth Bal

  Lafaards! Geluukig leeft de dame nog

 • Krikke Feyaerts

  Een weerloze oude dame toetakelen ....daar bestaan geen uitvluchten voor rasechte lafaards !!!!

 • ann van der linden

  Ik hoop dat deze dame er met heel veel steun en liefde weer bovenop komt. De daders wens ik voor de rest van hun dagen héél veel ongeluk toe! Hoe laf kan je zijn.

 • paul van de velde

  Volgens NV-A Bart De Wever is Antwerpen toch veel veiliger geworden daarom zijn ze naar Edegem gegaan. Richt een burgerwacht op en indien je ze snap schot ze goed in een dan. Op de politie moet je toch niet rekenen.