Vrijwilligers zoeken naar verdwenen man

Deelnemers krijgen info vooraleer ze vertrekken.
Marc Aerts Deelnemers krijgen info vooraleer ze vertrekken.
Speurhonden en vrijwilligers zijn gisteren op zoek gegaan naar de vermiste Philippe Ollivier (51) uit Duffel. Sinds vorige maand ontbreekt elk spoor van de vijftiger. Op twee locaties is mogelijk iets gevonden.

"Zowel aan de visvijver als aan het moerassig gebied aan de Waterwerken hielden enkele speurhonden halt", zegt de broer van Philippe. "Op die twee locaties leken de speurhonden iets te hebben gevonden. Die locaties zullen we nu doorgeven aan de politie voor verder onderzoek."


In totaal is gisteren met zes speurhonden gezocht op een vijftien plaatsen in afgelegen bossen en velden. Sinds 4 januari hoorde de familie niets meer van Philippe Olivier. Toen is hij voor het laatst gezien aan zijn woning in de Rode Kruislei. "De vrijwilligers en speurhonden kregen elk een zak met kledij mee. We hoopten dat de honden hiermee een spoor van Philippe zouden vinden", klinkt het bij de familieadvocate, Daniella Van den Berghe.


De familie heeft het bijzonder zwaar met de plotse verdwijning van Philippe. Enkele jaren geleden verdween hij ook al een tijdje, maar toen verbleef hij bij familie in Engeland. Vlak voor zijn verdwijning verbleef Philippe in een psychiatrische instelling in Duffel. "Het is enorm zwaar niet te weten wat er is gebeurd", klinkt het nog bij Van den Berghe.


Op het moment van zijn verdwijning droeg Philippe Olivier een bruine jas met zwarte jeans en een kaki-trui met gele strepen aan de hals en onderaan. Volgens de politie is Philippe groot en normaal gebouwd en hij heeft een stoppelbaard. Mensen die meer weten of tips hebben voor de familie kunnen terecht op het nummer 0800/30.300 of via de lokale politie van BODUKAP op 015/56.51.00. (TVDZM)