Organisator loopt Sugar Run op hoogtewerker

DIMITRI OP DE BEECK (36) PROMOOT EVENEMENT MET STUNT OP 15 METER HOOGTE

Dimitri tijdens zijn test op de hoogtewerker. "Het gaat er boven wiebelig aan toe. Ik moet constant opletten dat ik geen misstap maak."
Laenen Dimitri tijdens zijn test op de hoogtewerker. "Het gaat er boven wiebelig aan toe. Ik moet constant opletten dat ik geen misstap maak."
Een uur lopen op een hoogtewerker van 15 meter. Het is het aparte idee van Dimitri Op de Beeck (36) om zijn Sugar Run Uurloop in Duffel te promoten. Gisteravond vond een eerste test plaats, zaterdag volgt het echte werk op het G. Van der Lindenplein. "Ik loop graag, maar kan niet deelnemen aan mijn eigen evenement omdat ik het te druk heb. Nu kan ik toch mijn steentje bijdragen."

De Sugar Run Uurloop aan kasteelruïne Ter Elst en de Netedijk is op zondag 5 juli aan zijn tweede editie toe. Organisator en zelf fervent loper Dimitri Op de Beeck wil het event wat meer in de kijker plaatsen en organiseert daarom deze zaterdag een stunt op het G. Van der Lindenplein. Attributen: loopschoenen, loopband, een stevige koord en... een hoogwerker.


"De Sugar Run Uurloop komt in het loopwereldje nog maar net kijken en het is moeilijk om als beginnende organisatie tegen de grote evenementen op te boksen. Wij kunnen alle mogelijke vormen van reclame goed gebruiken, maar sponsors overtuigen is geen makkelijke klus. Daarom wil ik met deze promostunt de Sugar Run Uurloop onder de aandacht brengen."

Handen vol

Dimitri heeft nog een reden om te stunten. "Ik loop graag, heel graag zelfs. Maar ik kan niet deelnemen aan mijn eigen evenement, omdat ik de dag zelf mijn handen vol heb met de organisatie. Nu kan ik toch mijn steentje bijdragen en een uur lopen."


Gisterenavond was er de generale repetitie bij het Antwerps bedrijf TVH, waar Dimitri voor het eerst de loopband op de schaarlift kon uittesten.


"Of ik hoogtevrees heb? Dat zullen we weten als ik daar boven sta." Een kwartier lang liep hij op een hoogte van vijftien meter, de maximumhoogte van de schaarlift. Hoog genoeg om te stunten, laag genoeg om zelf de mentale focus te houden. "Het gaat er boven nogal wiebelig aan toe. Op sommige momenten beweegt de loopband toch enkele centimeters en ik moet zien dat ik geen misstap maak", zegt Dimitri. "Ik heb nu nog maar een kwartier gelopen en een uur op die hoogte wordt zeker een hele uitdaging. Het gaat een lange mentale strijd worden en je mag je focus niet verliezen. Maar deze test heeft me alleszins zelfzeker gemaakt en hopelijk verloopt het zaterdag even vlekkeloos. Nu alleen bidden dat de weergoden me goedgezind zijn." De stunt start zaterdag om 10 uur. Wie zich wil inschrijven voor de Sugar Run Uurloop kan terecht op de website blueberryjam.be. Nieuw dit jaar is het ploegenklassement, waarbij alle individueel gelopen rondes per ploeg worden opgeteld.