Oplader gsm raakt oververhit en vat vuur: bewoner naar ziekenhuis, huis onbewoonbaar

De brandweer moest de matras naar buiten brengen en nablussen. De woning werd tijdelijk onbewoonbaar verklaard.
Tim Van der Zeypen De brandweer moest de matras naar buiten brengen en nablussen. De woning werd tijdelijk onbewoonbaar verklaard.
In Duffel is zaterdagavond brand uitgebroken in de slaapkamer van een woning langs de Mechelsebaan. De oplader van een gsm had er vuur gevat. Het pand liep heel wat rookschade op. De bewoners moesten de nacht elders doorbrengen.

De brand werd opgemerkt kort voor 21 uur zaterdagavond. Hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. De brand woedde in de slaapkamer. Een matras had er vuur gevat. “Een van de bewoners heeft eerst zelfs nog geprobeerd om de brand te blussen, maar zonder succes. Hierop werden de hulpdiensten verwittigd”, vertelt Sofie Joosen (N-VA), burgemeester van Duffel. De Duffelse brandweerpost van Hulpverleningszone Rivierenland kreeg het vuur snel onder controle.

Bij familie

De matras werd naar buiten gebracht en nageblust. De woning en voornamelijk de bovenverdieping liep heel veel rookschade op. In de slaapkamer was er heel wat brandschade. “De woning werd tijdelijk onbewoonbaar verklaard”, gaat Joosen verder. “De bewoners kunnen terecht bij familie.” 

Zij mochten onder begeleiding van de brandweer en na de bluswerken nog enkele spullen ophalen.

De brand zou veroorzaakt zijn nadat de oplader van een gsm oververhit was geraakt en vuur vatte. De bewoner werd preventief overgebracht naar het Sint-Maartenziekenhuis in Mechelen. Hij raakte bevangen door de rook. Tijdens de interventie van de brandweer werd de Mechelsebaan ter hoogte van de woning afgesloten voor het verkeer naar Duffel. Het kon er wel beurtelings langs. 

Tim Van der Zeypen
Tim Van der zeypen
Tim Van der Zeypen



2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • cecil atherton

    En we gaan allemaal elektrisch rijden. Yups.

  • DANNY WITTEVRONGEL

    Blijkbaar toch zeer gevaarlijke dingen die opladers ? Hetzelfde met die e-bikes- batterijen die ook al niet 100% veilig zijn ?