Duffelse N-VA-coryfeeën staan op parlementaire kieslijsten

Rita Bellens en Sofie Joosen.
Foto David Legreve Rita Bellens en Sofie Joosen.
Burgemeester van Duffel Sofie Joosen en gemeenteraadsvoorzitter Rita Bellens (beiden N-VA) gaan op 26 mei voor een verlenging van hun parlementair mandaat. 

Joosen, Vlaams parlementslid, komt op de lijst op de 5de plaats te staan. “De vijfde plaats voor het Vlaams Parlement is een mooie erkenning voor het harde werk van de voorbije jaren in Brussel, maar ook in Duffel. Dat zijn geen twee van elkaar geïsoleerde niveaus; wat in het parlement wordt beslist heeft vaak directe impact op de lokale besturen en vice versa”, aldus Joosen. 

Op de kamerlijst neemt Rita Bellens de veertiende plaats in. “Net zoals vorige keer sta ik op een strijdplaats”, zegt Bellens. “Ik ga weer vol voor de kans om mijn werk in het parlement verder te zetten. In de Kamer lag mijn focus op Buitenlands beleid en landsverdediging. Twee thema’s waarin ik heel wat expertise heb opgebouwd die ik de volgende legislatuur graag verder wil uitbouwen.” 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.