Maand rijverbod na nieuwjaarsfeestje in ziekenhuis: man had 2,95 promille alcohol in bloed

Een man met liefst 2,95 promille alcohol in het bloed stond vandaag voor de rechter in de Halse politierechtbank.
Mozkito Een man met liefst 2,95 promille alcohol in het bloed stond vandaag voor de rechter in de Halse politierechtbank.
Een man die op 24 januari na een personeelsfeestje betrapt werd in het verkeer met liefst 2,95 promille alcohol in het bloed (een equivalent van zo’n 13 pintjes red.) stond maandag voor de rechter in Halle.

De man, die aan de slag is in een Brussels ziekenhuis, verontschuldigde zich bij de politierechter voor de beslissing die hij toen nam. “We hadden een feestje in het ziekenhuis en ik had nadien beter moeten weten. Ik had de metro moeten nemen.”

Rechter Dina Van Laethem kon maar moeilijk begrijpen dat uitgerekend een personeelslid van een ziekenhuis met zoveel alcohol in het bloed rond reed. Op het feestje had hij veel bier en wijn gedronken. “Het is net in een ziekenhuis dat de dode of halfdode verkeersslachtoffers opgenomen moeten worden”, aldus Van Laethem. “U zou dus beter moeten weten. Feest vieren is leuk maar er is geen enkele reden mogelijk om dan zo nadien in de wagen te stappen.”

1.600 euro boete

De man, die een blanco strafblad had, ging naar huis met een boete van 1.600 euro waarvan de helft met uitstel, een maand rijverbod en medische en psychologische examens.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • maurice snelders

    En daar hebben ze bijna een jaar over moeten nadenken. Niet moeilijk dat men duizenden dossiers geklaseert heeft.

  • Peter Tijdgad

    psychologische examens ? Zou eigenlijk niet weten waarom denk ? Er zijn die dagelijks niet werken en hele dagen op café voor die zou ik begrijpen een psychologische begeleiding ! Die minister weyts moet volgend jaar eruit !