Dirk Vandervelden Wemmel
Volledig scherm
Dirk Vandervelden Wemmel © Dieter Nijs

Dirk Vandervelden doet oproep om cultuursector te ondersteunen en richt facebookgroep ‘Wij helpen onze artiesten door de winter heen’: “Vraag geen terugbetaling van tickets aan”

Herentals/Wemmel/Turnhout/AntwerpenCultuurliefhebber Dirk Vandervelden uit Wemmel, lid van onder meer Kreutzfeld Verein uit Herentals en voorzitter van De Mannshaft uit Turnhout, heeft een facebookgroep opgericht ‘Wij helpen onze artiesten de winter door’. “Onze oproep is eenvoudig: vraag geen terugbetaling aan van al gereserveerde tickets”, zegt Dirk Vandervelden. “Zo krijgen de betrokken medewerkers nog iéts.”

 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Heisa rond geboorde gaten in plafond gekraakt pand: “Om krakers te verjagen”, zegt Francken. “Gebouw was te onveilig”, weerlegt Close
  PREMIUM

  Heisa rond geboorde gaten in plafond gekraakt pand: “Om krakers te verjagen”, zegt Francken. “Gebouw was te onveilig”, weerlegt Close

  Er is heisa ontstaan over de gaten die geboord werden in het plafond van een gekraakt pand in Brussel. Vorige week bezetten de resterende bewoners van het tentenkamp aan het Klein Kasteeltje een leegstaand gebouw op de Havenlaan. Vrijdag werd het gebouw geëvacueerd. Om nieuwe krakers te ontmoedigen, werden gaten in het plafond geboord. Maar volgens Francken werden die gaten geboord om de originele krakers te verjagen. “Niets van”, weerlegt burgemeester Philippe Close. “Het gebouw is onstabiel en er zit asbest in de muren.”
  Brussel
 1. Fuse kan heropenen zoals voordien, maar: “Geluidsnormen moeten opnieuw strikt nageleefd worden”

  Fuse kan heropenen zoals voordien, maar: “Geluids­nor­men moeten opnieuw strikt nageleefd worden”

  Na de sluiting door een klacht van een buur, mocht de Fuse eind januari heropenen onder enkele voorwaarden. Zo moest de club binnen de twee jaar verhuizen, of betere geluidsisolatie plaatsen. Het Milieucollege van het Brussels Gewest heeft die voorwaarden van Leefmilieu Brussel echter verworpen. Daardoor kan de club terug opengaan zoals vroeger. Maar de problemen van de Fuse zijn daarmee nog niet van de baan.
  Brussel
 2. Eerste Brusselse whisky rijpt in Koekelberg: “Over drie jaar zal je kunnen proeven”
  PREMIUM

  Eerste Brusselse whisky rijpt in Koekelberg: “Over drie jaar zal je kunnen proeven”

  Bij brouwerij en distilleerderij ‘Tipsy Tribe’ in Koekelberg rijpt de allereerste Brusselse whisky op houten vaten. De whisky, in Amerikaanse stijl, zal over drie jaar te proeven zijn door het grote publiek. Intussen kunnen Brusselaars en bezoekers genieten van het overige assortiment van het echtpaar Aylin en Daniel Fastenau. Zo brachten ze eerder al verschillende biertjes, gin en vodka op de markt.
  Brussel
 3. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.