Dirk fuift 12 uur lang voor Kom op tegen Kanker: “Na dood van mijn vrouw wist ik dat ik iets moest doen”

Dirk Vissers verloor twee jaar geleden zijn vrouw aan kanker. Nu organiseert hij ‘Van 3 tot 3', een klein festival waarvan de opbrengst integraal naar Kom op tegen Kanker gaat.
Vanderveken Dirk Vissers verloor twee jaar geleden zijn vrouw aan kanker. Nu organiseert hij ‘Van 3 tot 3', een klein festival waarvan de opbrengst integraal naar Kom op tegen Kanker gaat.
Dirk Vissers uit Vorselaar verloor in december 2016 zijn vrouw aan kanker. Maar Dirk bleef niet bij de pakken en stampte ‘Van 3 tot 3’ uit de grond. Op zaterdag 8 december is de fuif (van 12 uur lang) aan zijn tweede jaargang toe.  Vorig jaar werd 4.000 euro ingezameld voor Kom op tegen Kanker.

Dirk Vissers heeft van zeer dichtbij meegemaakt wat kanker kan teweegbrengen. Zijn vrouw is in december 2016 overleden na een gevecht van 5 jaar. “In 2011 werd mijn vrouw ziek en kregen we te horen dat de overlevingskansen 95 procent waren. Maar eind 2013 is mijn vrouw hervallen, op het einde van haar ziekte is alles zeer snel gegaan. Eind november 2016 ben ik met haar naar het ziekenhuis gereden en op 13 december is ze overleden”, zegt Dirk. “Iedereen kent wel een persoon in de nabije omgeving die te maken heeft met kanker.”

Dirk was ook oprichter en bezieler van de Kasteellopers. Een van de leden, een goeie vriend van Dirk, bezweek ook aan de ziekte. “Toen besefte ik nogmaals dat ik iets wilde doen voor Kom op tegen Kanker.”

Met zijn verleden als dj bij radio Merlijn en zijn passie voor muziek moest Dirk niet lang nadenken over welke actie hij zou organiseren. “Er zijn veel sportmanifestaties maar ik wou nog eens een echte fuif van 12 uur lang organiseren”, zegt Vissers.

“Het concept is eenvoudig, van 15 uur in de namiddag tot 3 uur ‘s nachts zal er muziek zijn waarop voluit gedanst zal kunnen worden. Ook zal er 12 uur lang een frietkraam aanwezig zijn. Ik ben zeer blij met de opkomst van vorig jaar, maar dit jaar gaat zaal Edma te klein zijn”, aldus Vissers.

Er zal op muzikaal vlak voor ieder wat wils zijn, alle muziekstijlen zullen aan bod komen en ook zal er in de namiddag aan de kinderen en de jongeren gedacht worden, ook zij zijn dus van harte welkom samen met hun ouders.

Affiche van 3 tot 3
Vanderveken Affiche van 3 tot 3

Vorig jaar mocht Dirk een cheque afgeven van 4.000 euro, live op de radio tijdens De Warmste Week van Music for Life. Dirk wil dit jaar de 4.000 euro overschrijden.

“Ik ben zeer dankbaar dat er vrijwilligers zijn die mij komen helpen en dat Smile-Events wil meewerken aan mijn project door een sponsoring. Mijn zoon Brecht en een  bevriende dj, Pieter Coenen, komen ook even achter de draaitafel staan”, zegt Dirk.

Wie wil komen dansen tijdens ‘Van 3 tot 3' hoeft op voorhand geen ticket te kopen. Een ticket kost 5 euro en is te koop aan de kassa.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.