Terhillshotel in Eisden schot in de roos

JAAR NA OPENING AL 15.000 OVERNACHTINGEN EN 9,2/10 OP BOOKING.COM

Chef Danny Vanderhoven en manager Stéphanie Raskin aan de balie van het Terhillshotel.
Foto Mine Dalemans Chef Danny Vanderhoven en manager Stéphanie Raskin aan de balie van het Terhillshotel.
Het Terhillshotel in Eisden blijkt een jaar na opening een schot in de roos te zijn. Al meer dan 15.000 toeristen boekten minstens één nacht in het viersterrenhotel. "Ook de Chinezen vinden stilaan hun weg", zegt manager Stéphanie Raskin. Het hotel krijgt zelfs een topscore van 9,2/10 op de populaire site booking.com.

De plannen voor de bouw van een hotel in de voormalige mijngebouwen van Eisden ontstonden jaren geleden al. Vorige eigenaars konden hun beloftes echter niet waarmaken, het gebouw stond tientallen jaren leeg tot reconversiemaatschappij LRM het opkocht. Ze stapten in het Terhillsverhaal en wilden de hele mijnsite van 370 hectare, die zich over Eisden en Lanklaar uitstrekt, opwaarderen. De combinatie van shoppen in Maasmechelen Village, en het natuurgebied Connecterra moest héél wat toeristen lokken die er ook wilden overnachten. Die formule blijkt nu, een jaar na opening, te werken. "We zitten na één jaar aan meer dan 15.000 geboekte overnachtingen", legt hotelmanager Stéphanie Raskin uit.


"Vooral de feestdagen met de vakantieperiodes en verlengde weekends zijn immens populair. Tijdens het verlengde weekend van Hemelvaart was ons hotel helemaal volgeboekt."

Chinese toeristen

Opvallend is het aantal hoge bezoekers uit eigen land. Ongeveer zestig procent van de toeristen komt uit West- en Oost-Vlaanderen. Verder in de topdrie volgen de Duitsers en Nederlanders. "Maar ook de Chinezen hebben dit hotel ontdekt. Natuurlijk stoppen er voornamelijk van die grote bussen met Chinese toeristen voor een tussenstop in het merkendorp, maar we merken ook kleinere families op die voor een iets langer verblijf kiezen. Het aantal bezoekers uit het Midden-Oosten komt ook stilaan op gang."

Twintig jobs

Op booking.com - de populaire site waarop je wereldwijd hotels en B&B's kunt boeken - krijgt het paradepaardje van de Different Hotelsgroep een beoordeling met een gemiddeld cijfers van 9,2/10 op bijna 180 beoordelingen. Meteen een van de hoogste cijfers wat betreft viersterrenhotels in de provincie. De aanwezigheid van het sterrenrestaurant van Danny Vanderhoven keert er telkens terug als een van de troeven. Op korte termijn zullen de vergaderzalen worden uitgebreid om nog meer bedrijven te kunnen aantrekken. Het hotel en bijhorende restaurant leverden al twintig jobs op.

Center Parcs

De rest van het masterplan van Terhills - dat 1.250 jobs moet creëren tegen 2020 - is in volle uitvoering. Center Parcs zal een deel van het vakantiepark uitbaten en meteen 100 hectare in beslag nemen. In theorie is in het masterplan voorzien dat er tot 700 vakantiehuisjes kunnen worden gebouwd. In de praktijk zal het Terhills Natural Park Resort eerder bestaan uit 250 'high-end'-vakantiewoningen, aangevuld met heel wat centrale indoorfaciliteiten, zoals een zwembadcomplex, vergaderruimten, een supermarkt en horeca. In latere fases komen er nog woningen en extra winkelgelegenheden bij.