Domper op de carnavalsvreugde: Prins Dario I blijkt plots ‘Prins Cannabis’

Opgepakt na vondst wietplantage

Dario S.
Panko Dario S.
Een schok binnen de carnavalswereld in Dilsen-Stokkem. De politie heeft maandag in het huis van Prins Dario I van KV De Kezelkes in Rotem een wietplantage met enkele honderden plantjes aangetroffen. De prins werd opgepakt. De vereniging verbreekt de samenwerking. “We zijn er kapot van”, klinkt het.

Maandag viel de politie op adressen in Maasmechelen en Dilsen-Stokkem binnen voor meerdere wietplantages. Eén van die adressen was bij Dario S. uit Dilsen-Stokkem. Bij zijn thuis zou een plantage zijn aangetroffen met enkele honderden plantjes. 

Dario stelde zich begin dit jaar kandidaat als prins bij KV De Kezelkes. Het carnavalseizoen was al volop bezig, maar daar komt nu abrupt een einde aan. “Het was een donderslag bij heldere hemel”, zegt  Jaak Severijns, bestuurslid van de vereniging. “We hebben gisterenavond (maandag, red.) meteen een spoedvergadering gehouden. Alle leden én ouders van de jeugdprinsen kwamen ter plaatse. Ook de burgemeester was op de hoogte. We hebben de samenwerking met Dario meteen stopgezet. Het kan niet anders.”

Dario S.
Panko Dario S.

Zondag 10 maart zou de stoet door Rotem passeren met de prinsenwagen als absolute climax. “Dat valt nu allemaal in het water. Ook het prinsenbal moet nu zonder hem doorgaan. We hebben besloten om geen vervanger aan te stellen, maar ons volledig te focussen op de jeugd. We geven hen een groter podium. Gelukkig konden we nog tijdig bij de drukker een héél aantal foto’s, folders en affiches aanpassen.”

De vereniging ging al sinds één maand op pad met Dario en had totaal niets gemerkt. “Integendeel, de sfeer zat altijd goed. Dario was een goede prins, we hebben ons vier weekenden op rij goed geamuseerd. Hij was nieuw in de vereniging, maar dit hadden we niet zien aankomen."  

20.000 euro cash

Alle drie de plantages zijn met elkaar gelinkt via familie, blijkt uit het onderzoek. In de Lindenlaan in Maasmechelen werd een professionele actieve en oogstrijpe plantage aangetroffen van ongeveer 400 planten en 300 stekken. Water en elektriciteit werd illegaal afgetakt en er werd 20.000 euro cash aangetroffen. Bij een tweede huiszoeking in de Molenstraat in Meeswijk - bij de vader van Dario - werd eveneens een professionele, actieve cannabisplantage aangetroffen van ongeveer 130 planten. Bij de woning van de prins aan de Kanaalstraat in Dilsen-Stokkem werden 125 planten aangetroffen. Ook twee wagens werden in beslag genomen.

Drie aanhoudingen

In totaal werden vier personen gearresteerd:  twee mannen van 60 jaar en 38 jaar, een vrouw van 58 jaar uit Maasmechelen en de 31-jarige prins uit Dilsen-Stokkem. De eerste drie verdachten werden aangehouden. Dario S. werd vrijgelaten en zal zich later bij de rechtbank moeten verantwoorden. Het onderzoek wordt verdergezet door het team opsporingen van politie Lanaken-Maasmechelen.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • apers jurgen

    Carnaval vieren kost geld vooral naar de activiteiten gaan inkom gemiddeld 3 € en pintje of cola 2€ doe maar eens 4 activiteiten per avond . Ik kan er van mee spreken ben prins van België geweest en heb voor dat jaar veel moeten opofferen en met plezier want die vriendschap is het allemaal waard Dit is een spijtig geval

  • Philippe Vanbelleghem

    dat is om te lachen die plantage , hoort bij het carnaval . lol

  • Jan Voet

    Ze zullen wel een andere prins vinden. Prins Wiet