Vrouw zat onder invloed achter stuur

Een 24-jarige vrouw moest zich gisteren al voor de derde keer in de politierechtbank verantwoorden, deze keer omdat ze onder invloed achter het stuur zat.


De vrouw werd vorig jaar tijdens de jaarmarkt in Dilbeek betrapt. Ze bleek 1,93 promille alcohol in het bloed te hebben. Eerder werd ze hiervoor al bij verstek veroordeeld tot een boete van 1.200 euro en een rijverbod van zes maanden. Ze moest ook haar rijexamens opnieuw afleggen. Omdat de rechter zelfs vermoedde dat ze lichamelijk en geestelijk niet in staat was om te rijden, werd ze medisch ongeschikt verklaard.


"We vragen toch om rekening te houden met de situatie", sprak haar advocaat gisteren. "Ze is intussen zaakvoerster geworden van het bedrijf van haar ouders. Wij vinden ook niet dat ze om lichamelijke of geestelijke redenen niet zou mogen rijden." De advocaat legde ook bloedanalyses voor die moesten aantonen dat de vrouw geen drankprobleem heeft. Uiteindelijk kreeg ze ook een mildere straf. Van de 1.200 euro boete, werd nu 300 euro met uitstel opgelegd. Het rijverbod werd herleid van zes naar drie maanden, al moet de vrouw wel nog altijd haar rijexamens opnieuw afleggen. (BKH)