Politie legt auto valsemunters aan de ketting

De Citroën van de verdachten staat met een wielklem langs de Ninoofsesteenweg in Dilbeek
Mozkito De Citroën van de verdachten staat met een wielklem langs de Ninoofsesteenweg in Dilbeek
De politie heeft een bende die probeerde te betalen met valse biljetten van 200 euro, stokken in de wielen kunnen steken. Haast letterlijk, dan.

De verdachten verplaatsten zich met een goudkleurige Citroën C5, maar die staat nu met een wielklem langs de Ninoofsesteenweg in Dilbeek, tegenover Valentino Chocolatier. Het is niet duidelijk of die wagen onderschept werd, en of er misschien verdachten opgepakt werden.

Wel is zeker dat de bende die zich met de Citroën verplaatste, vorige maand op zeker zes locaties in Ninove en Dilbeek probeerde te betalen met valse biljetten van 200 euro. Dat lukte op 24 november nog in de AVEVE, langs de N8 in Dilbeek. Naast hun ‘aankoop’ maakten twee vrouwen daar ook 125 euro wisselgeld buit. 

Daags voordien ondernamen ze ook al een poging in het Q8-tankstation langs diezelfde steenweg in Dilbeek. Toen ging het om drie mannen. En nog op 24 november probeerden een man en een vrouw ook hun slag te slaan in Ninove. Daar werden volgens de politie zeker vier feiten gepleegd, of minsten pogingen ondernomen. Aan hoeveel feiten de bende in totaal gelinkt kan worden, is niet duidelijk.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.