Politie kan vier inbrekers vatten

De vierde verdachte kon gevat worden dankzij de hulp van een politiehelikopter.
Photo News De vierde verdachte kon gevat worden dankzij de hulp van een politiehelikopter.
De Dilbeekse politie heeft vier inbrekers kunnen oppakken nadat die langs de Lenniksebaan op heterdaad betrapt werden.

Een getuige had afgelopen donderdagavond omstreeks 17.15 uur gezien hoe drie mannen over de poort van een woning klommen. Hij alarmeerde meteen de politie, waarop meerdere ploegen ter plaatse snelden. De agenten konden de bestelwagen van de inmiddels gevluchte verdachten onderscheppen en drie mannen oppakken. 

Een vierde sloeg nog op de vlucht via de achterliggende velden. De agenten gingen meteen op zoek en kregen bijstand van een helikopter en een speurhond van de federale politie. Uiteindelijk kon ook de vierde verdachte ingerekend worden.

De woning waar de inbrekers betrapt werden, bleek ook doorzocht te zijn. De daders hadden er een raam opengebroken, maar of ze ook iets konden stelen, was niet meteen duidelijk.

De vier verdachten, onder wie twee volwassenen en twee minderjarigen, werden ter beschikking gesteld van het parket Halle-Vilvoorde. Of ze ook aangehouden werden, is niet duidelijk.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.