Open Vld haalt Bob Savenberg binnen (maar 'verliest' Jef Valkeniers)

Voormalig drummer van Clouseau Bob Savenberg staat voor het eerst op de Open Vld-lijst.
Foto RV Voormalig drummer van Clouseau Bob Savenberg staat voor het eerst op de Open Vld-lijst.
Open Vld heeft zo maar even Bob Savenberg, voormalig drummer van Clouseau, kunnen strikken voor de verkiezingen van volgend jaar. Ere-burgemeester Jef Valkeniers zet dan weer een punt achter zijn politieke loopbaan.

De Dilbeekse liberalen waren bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2012 de grootste partij, maar werden door een coalitie van onder meer N-VA en CD&V uit de meerderheid gehouden. Dat wil lijsttrekker Luc Deleu duidelijk geen tweede keer meemaken. De kieslijst die nu deels voorgesteld wordt, mag dan ook opvallend genoemd worden.


"We trekken de kaart van de jeugd", zegt Deleu. "We kregen soms kritiek op de gemiddelde leeftijd van onze leden, maar daar willen we een einde aan maken. Daarom brengen we enkele frisse versterkingen aan voor de stembusgang." En dat is niet alles. Open Vld wist ook enkele opvallende namen te strikken. Zo zal Bob Savenberg, die mee aan de wieg van Clouseau stond, ook op de blauwe lijst staan.

Mozkito

Ploegspeler

"Politiek werd mij met de paplepel ingegeven", vertelt Savenberg. "En ik volg het nog altijd op de voet, zowel lokaal als nationaal. Toen ik zeven jaar geleden naar deelgemeente Schepdaal verhuisde, was ik aangenaam verrast door het verenigingsleven. Ik sta voor een positieve ingesteldheid en wil een echte ploegspeler zijn. Voorts ben ik ook fanatiek bezig met sociale media. Ik heb heel wat gekregen van het leven en wil daar nu iets voor terugdoen."


Ook Michaël Verschueren, zoon van de legendarische RSCA-manager Michel Verschueren, versterkt de Open Vld-rangen. Hij is aandeelhouder van de voetbalclub en zit ook in verschillende UEFA-commissies. Voorts kunnen de liberalen nog een beroep doen op Lucile Fol, de moeder van Oscar and the Wolf-zanger Max Colombie. Maar er wordt ook afscheid genomen van een boegbeeld: oud-burgemeester Jef Valkeniers (84) verlaat de lokale politiek. "Al zal ik de partij nog altijd bijstaan met wijze raad", verzekert hij. Ere-burgemeester Stefaan Platteau komt wel nog op, en zal de lijst duwen. (MEN)