Man gaat niet meer op café na ongeval onder invloed

F.B. was dusdanig onder de indruk van wat hij in november vorig jaar aanrichtte met zijn wagen, dat hij niet langer op café gaat.
Een man die voor de rechter stond in de Halse politierechtbank gaat niet meer op café nadat hij vluchtmisdrijf pleegde onder invloed van alcohol.
Mozkito Een man die voor de rechter stond in de Halse politierechtbank gaat niet meer op café nadat hij vluchtmisdrijf pleegde onder invloed van alcohol.

Op 11 november van vorig jaar wilde F.B. een vriend thuis afzetten na een avondje op café in Dilbeek, maar al na vijftig meter ging het fout. Hij botste tegen een geparkeerde auto en reed vervolgens gewoon door. 

"Hij is doorgereden naar het huis van die vriend, om dan van daar zijn vrouw te bellen", legde de advocaat van F.B. uit in de rechtbank. "Hij is echt geschrokken van wat er gebeurd is. Zo gaat hij intussen ook niet meer op café. Hij heeft zijn rijbewijs al dertig jaar en heeft nooit eerder een boete gekregen. Die man gaat u hier niet meer zien."

De rechter gaf F.B. een boete van 1.600 euro, waarvan 1.040 euro met uitstel. Hij kreeg ook een rijverbod van twee maanden, en moet medische en psychologische testen ondergaan.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.