Jonge fietser zonder verlichting gaat naar huis zonder straf

Een jonge fietser krijgt opschorting van straf nadat hij zonder fietsverlichting rondreed op de Ninoofsesteenweg.
Mozkito Een jonge fietser krijgt opschorting van straf nadat hij zonder fietsverlichting rondreed op de Ninoofsesteenweg.
Een jonge fietser die op de Ninoofsesteenweg betrapt werd zonder verlichting, wordt daar niet voor gestraft.

De jongen moest zich maandag in de Halse politierechtbank verantwoorden nadat hij eind februari samen met drie vrienden zonder licht op de baan was. "De politie had je eerder al gewaarschuwd, maar toch reed je door", sprak politierechter Johan Van Laethem streng. "Terwijl die steenweg vol staat met kruisjes van mensen die er verongelukt zijn."

Van Laethem hield het wel bij een stevige veeg uit de pan, omdat hij de jongeman niet meteen met een strafblad wilde opzadelen. Bovendien had hij eerst nog een boete van 65 euro gekregen, maar die som hadden zijn ouders op de verkeerde rekening gestort.

De jongen kreeg zelfs opschorting van straf, wat betekent dat zijn strafblad blanco blijft, maar dat hij in de komende jaren niets mag mispeuteren. Komt hij toch in aanraking met de politie, dan wordt hij alsnog gestraft.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Freddy De Vos

    Men zou het dragen van een fluovest moeten verplichten! De zwakke weggebruiker verzwakt zichzelf door zichzelf niet zichtbaar te maken!