Budget 2019 laat op zich wachten: pas in maart mogelijke goedkeuring door gemeenteraad

Geen budget van 2019 op de agenda van de komende gemeenteraad. Door een gebrekkige software kon het budget niet tijdig opgemaakt worden.
Mozkito Geen budget van 2019 op de agenda van de komende gemeenteraad. Door een gebrekkige software kon het budget niet tijdig opgemaakt worden.
Het gemeentebestuur kan in februari nog geen budget voor 2019 ter goedkeuring voorleggen. Onder meer problemen met de nieuwe boekhoudkundige software zorgen voor een vertraging. 

Op de agenda van de komende gemeenteraad staat er geen goedkeuring van het budget 2019 geagendeerd. Grote boosdoener? De boekhoudkundige software. “Vanaf 17 januari was de nieuwe software gedurende vier weken niet bereikbaar”, zegt Open VLD-fractieleider Marc Willen. “Daarom was de gemeenteraad van februari geen haalbare kaart meer. De begeleidende documenten moeten immers minimaal veertien dagen op voorhand aan de gemeenteraadsleden meegedeeld worden. Het globale budget zal op de gemeenteraad van maart ter goedkeuring voorgelegd worden.” De budgetten van OCMW en politie staan wel op de agenda van de gemeenteraad van 26 februari. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


Video