Begraafplaats 'Broeders en Zusters van Don Bosco' wordt voorlopig beschermd als monument

De begraafplaats van de Broeders en Zusters van Don Bosco en van de Broeders van de Christelijke scholen wordt door minister Bourgeois voorlopig beschermd als monument.
Mozkito De begraafplaats van de Broeders en Zusters van Don Bosco en van de Broeders van de Christelijke scholen wordt door minister Bourgeois voorlopig beschermd als monument.
De begraafplaats van de Broeders en Zusters van Don Bosco en van de Broeders van de Christelijke scholen wordt door Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Geert Bourgeois (N-VA) voorlopig beschermd als monument. Ook het graf van kunstschilder Jean Brusselmans krijgt het beschermde statuut. 

Op de begraafplaats van ‘de Broeders en Zusters en Zuster van Don Bosco’, aan het einde van de Sint Wivinadreef in Groot-Bijgaarden, staat onder meer het graf van architect Alfons Hoppenbrouwers. Minister Bourgeois wil de begraafplaats beschermen, zodat ook het graf van Hoppenbrouwers bewaard blijft. “Vlaamse kunstenaars staan internationaal hoog aangeschreven”, aldus Bourgeois. “De bewaring van hun nagedachtenis gebeurt niet enkel door het tonen van hun kunstwerken maar ook door het bewaren van hun graven.” 

Jean Brusselmans

Ook het graf van kunstschilder Jean Brusselmans, op de begraafplaats van Dilbeek, wordt voorlopig beschermd als monument. Na de voorlopige bescherming organiseert het gemeentebestuur een openbaar onderzoek. Op die manier heeft iedereen de kans om opmerkingen of bezwaren kenbaar te maken bij de gemeente. Binnen negen maanden beslist minister-president Bourgeois over een definitieve bescherming.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.