9.204 kerstkaarten voor WZC Quietas

WZC Quietas ontving maar liefst 9.204 kerstkaartjes.
Mozkito WZC Quietas ontving maar liefst 9.204 kerstkaartjes.
Woonzorgcentrum Quietas heeft in totaal 9.204 kerstkaartjes voor zijn inwoners ontvangen. Het rusthuis overtreft daarmee het vooropgesteld doel van 2.019 kaartjes.

Om eenzaamheid onder senioren in de aandacht te plaatsen, lanceerde WZC Quietas in december een opmerkelijke actie. Directeur Marc Derveaux daagde zijn personeel en de inwoners uit om zoveel mogelijk kerstkaartjes te verzamelen. Het doel: 2.019 kaartjes. Aan het einde van de rit zou iedere inwoner ongeveer 16 brieven ontvangen. De uitdaging overtrof alle verwachtingen. “De 124 bewoners van Quietas ontvingen niet minder dan 9204 nieuwjaarswensen”, zegt Chantale De Weerdt van rusthuis Quietas. “Vanuit het hele land stroomden de kaartjes binnen. Jong en oud namen deel, het personeel en de bewoners schakelden hun familie en vrienden in. De enveloppen werden open gedaan, de bewoners kregen kaartjes op hun kamer, maar ook het hele woonzorgcentrum werd ermee versierd. Gezien het extreem groot aantal wensen dat toekwam, werden ook aan alle bewoners van de andere Dilbeekse woonzorgcentra kaartjes geschonken - onder het motto ‘iedereen zorgt voor iedereen’.”

Groot feest

 WZC Quietas wil alle kaartjesschrijvers bedanken voor hun steun. De senioren van het rusthuis krijgen nog een leuk extraatje. Op vrijdag 11 januari worden zij getrakteerd op een groot feest, met onder meer een optreden van Berry Grimm. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Carmen Meganck

    Mooi initiatief. Heb ook een kaartje gestuurd