"Nog nooit zoveel feestvierders op de heuvel!"

VEERTIENDE VIJVERFESTIVAL GAAT DE BOEKEN IN ALS TOPEDITIE

Op de helling achter het gemeentehuis kon je over de koppen lopen, net als aan het Zuiden Zindert-podium (r.).
Mozkito Op de helling achter het gemeentehuis kon je over de koppen lopen, net als aan het Zuiden Zindert-podium (r.).
Meer dan 12.000 bezoekers, en een heuvel achter het gemeentehuis die - logischerwijs - nooit drukker bezet was. Het Vijverfestival heeft er een topeditie opzitten, zonder ook maar één incident. Voor de muzikale hoogtepunten tekenden André Brasseur en Clement Peerens Explosition.

Prachtig weer, een uitstekende line-up en een geweldige sfeer: meer had het Vijverfestival niet nodig om er een onvervalste topeditie van te maken. Vrijdagavond was het al over de koppen lopen voor het optreden van de 77-jarige André Brasseur, de muzikale duizendpoot die vorig jaar furore maakte op Pukkelpop. In Dilbeek werd hij vergezeld door Isolde Lasoen als special guest, de drumster van Daan. "Een absoluut hoogtepunt voor het Vijverfestival", zegt woordvoerder Guy Stevens. "Plots zagen we vijftigplussers dansen voor het podium. Iedereen wilde deze legende aan het werk zien. Een uurtje later nam het jonge volkje de fakkel weer over tijdens het optreden van Groovz Galore. Een overrompeling zoals we die nog nooit gezien hebben, en meteen ook het bewijs van de stijgende populariteit van ons festival." Zaterdag had het Vijverfestival nog een reeks toppers in de aanbieding. Met onder meer Tout Va Bien en Clement Peerens Explosition werd het twee avonden op rij een ongemeen gezellig feestje.

Mozkito

Geen enkel incident

Het festival ging gepaard met verhoogde veiligheidsmaatregelen, maar die hebben hoegenaamd geen impact gehad op de in- en uitstroom van bezoekers. Wie het terrein wilde betreden, moest langs veiligheidspersoneel passeren, maar wachtrijen bleven uit. "Alles is vlot verlopen", knikt Stevens. "We hebben ook geen enkel incident genoteerd. Het Vijverfestival is een echt familiefestival en dat heeft Dilbeek afgelopen weekend opnieuw bewezen. Het kinder- en tienerdorp viel in de smaak, en ook de rij foodtrucks - een nieuwigheid - viel in de smaak. We vielen afgelopen weekend van de ene verbazing in de andere. Nog nooit zat onze heuvel zo propvol feestvierders. Ook aan het Zuiden Zindert-podium kon er amper nog iemand bij."


In de komende maanden zal de organisatie een evaluatie van deze veertiende editie maken. Daarna begint de voorbereiding voor de editie van volgend jaar. "Een jubileumeditie", geeft Stevens nog mee. "Het Vijverfestival blaast dan vijftien kaarsjes uit, en we maken er sowieso iets speciaals van. Maar nu eerst even uitblazen en nagenieten van deze voorbije topeditie." Een datum voor de editie van volgend jaar is er wel al: 13 en 14 juli 2018.

Het terrein betreden of verlaten? Dan moest je langs de veiligheidsmedewerkers, al veroorzaakte dat nooit files.
Mozkito Het terrein betreden of verlaten? Dan moest je langs de veiligheidsmedewerkers, al veroorzaakte dat nooit files.