"Na 19 jaar tijd voor nieuwe generatie"

UITBATERS 'HET GROOT GENOEGEN' ZOEKEN OVERNEMER

V.l.n.r.: zaakvoerders Geert Carlier, Peter Heymans en Gert Verhulst.
Mozkito V.l.n.r.: zaakvoerders Geert Carlier, Peter Heymans en Gert Verhulst.
Het Groot Genoegen, het iconische café op het gemeenteplein van Dilbeek, zoekt een nieuw eigenaar. De huidige zaakvoerders - Geert, Peter en Gert - willen de fakkel na 19 jaar doorgeven. "Het was niet meer combineerbaar met onze andere activiteiten", zeggen ze.

Het Groot Genoegen staat al sinds 1929 in de schaduw van het gemeentehuis. Het café is bijna een eeuw oud, maar is immens populair bij het jonge en oudere publiek. In 1998 namen Geert Carlier, Gert Verhulst en Peter Heymans de zaak over. De drie vrienden waren actief als barman in het café.


"We kennen mekaar al meer dan 30 jaar", zegt Geert. "Eind jaren '90 stond de zaak te koop. Al lachend vroeg de uitbater ons om het café over te nemen. Wat begon als grap, werd werkelijkheid. We namen samen Het Groot Genoegen over."


In de beginjaren stond het trio zelf achter de toog. Door de jaren heen kwam daar personeel bij. Het café behield zijn aantrekkelijkheid, maar voor de drie zaakvoerders werd het steeds moeilijker om het te combineren met hun andere job. "We moesten na onze dagtaak rennen om op tijd in het café te geraken. Het werd gewoon moeilijker. Daarnaast worden we allemaal een dagje ouder. Een café moet een vast gezicht achter de tapkranen hebben, en dat is momenteel niet het geval."

Foute geruchten

"Wat al langer in de lucht hing, wordt nu bevestigd. We zoeken een overnemer voor het café. Het is het juiste moment. De voorbije maanden circuleerden er (foute) geruchten. Sommige mensen dachten zelfs dat de zaak ging sluiten. Daar is geen sprake van. We zoeken een nieuwe uitbater, maar het café blijft zéker open. We weten nog niet hoelang de zoektocht zal duren, maar we geven onszelf geen ultimatum. We worden er niet jonger op, en dus is het tijd voor een nieuwe generatie."

Geen danscafé

Geert, Gert en Peter hadden contact met potentiële overnemers, maar momenteel is er nog niets concreet uit de bus gekomen. Ze hopen dat Het Groot Genoegen dezelfde piste blijft bewandelen.


"Je moet hier geen danscafé van maken", zegt Gert. "Het Groot Genoegen is er voor iedereen. Jongeren komen na het werk een pintje drinken, 60-plussers zijn zéker welkom om van een trappist te genieten. De ligging is perfect, iedereen in de streek kent ons café. De nieuwe uitbater zou meteen gelanceerd zijn."

RSC Anderlecht

De drie huidige zaakvoerders willen zeker niet in stilte het pand verlaten. Als er een kandidaat gevonden is, zullen ze een groots afscheidsfeestje geven. "We zullen zeker met een serieuze knal vertrekken. Maar ook met een krop in de keel. Het Groot Genoegen neemt de helft van ons leven in beslag. Ons mooiste moment? We kunnen er niet meteen eentje uitpikken. 19 jaar lang leerden we nieuwe mensen kennen en beleefden we geweldige avonden. Ons café kreeg vaak Vlaamse beroemdheden over de vloer. Eddy Merckx en Paul Van Himst kwamen onlangs hun verjaardag vieren. En RSC Anderlecht kent ook de weg naar het café. Vorig jaar, na de verovering van hun 34ste landstitel, kwamen enkele spelers nog eens langs. Frank Boeckx, Nicolae Stanciu, Lukasz Teodorczyk, ... Ze stonden hier allemaal te feesten. Die momenten zullen we zéker niet vergeten."


Potentiële kandidaten voor de overname van het café kunnen contact opnemen via info@hetgrootgenoegen.com.