Vijfdejaars STW ’t Saam campus Cardijn houden Operatie Proper

Een groep enthousiaste leerlingen van 5 STW
Benny Proot Een groep enthousiaste leerlingen van 5 STW
De leerlingen van het vijfde jaar sociale en technische wetenschappen van ’t Saam campus Cardijn in Diksmuide rondden hun project Operatie Proper af met een zwerfvuilactie. Met zes workshops toonden ze de jongere leerlingen dat het duurzamer kan.

Operatie Proper past in het vak Integrale Opdrachten van het vijfde jaar STW. “De leerlingen moesten een project rond het klimaat organiseren voor hun schoolgenoten uit de eerste graad”, verduidelijkt leerkracht Thuline Deruytter. “Ze werkten zes workshops uit rond re-use, reduce en recycle. Verminderen en recycleren dus. Zo werkten ze een quiz uit, een knutselsessie met kurken, jamden ze met muziekinstrumenten gemaakt uit afval en speelden een gezelschapsspel. Een opruimactie sloot het project af. Liefst tien zakken vol papier, blikjes, flessen en andere verpakkingen verzamelden ze in de schoolbuurt. Zo hebben onze leerlingen hun steentje bijgedragen tot een beter klimaat. Een thema dat ‘hot’ is bij jongeren momenteel.”

5STW ruimde onder meer zwerfvuil in de schoolbuurt van 't Saam campus Cardijn
Benny Proot 5STW ruimde onder meer zwerfvuil in de schoolbuurt van 't Saam campus Cardijn1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Klaas De Roo

    De max. Hoe meer bewustwording, hoe beter.