Ook supersnel internet op platteland

Fluvius test snelle internetverbinding onder meer op het Diksmuidse platteland
Getty Images Fluvius test snelle internetverbinding onder meer op het Diksmuidse platteland
Volgend jaar zal nutsbedrijf Fluvius een glasvezelkabel aanleggen op het Diksmuidse platteland. Waar die precies komt en wanneer, is nog niet duidelijk. 

De kabel past in het pilootproject ‘glasvezel-tot-in-de-woning’. “De bedoeling is dat Fluvius de kabel aanlegt en dat de telecomoperatoren erop kunnen aansluiten”, verduidelijkt Diksmuids burgemeester Lies Laridon (CD&V). Zij zit ook in het bestuur van Fluvius. Naast Diksmuide zijn Genk, Gent, Poperinge, Diksmuide en Antwerpen geselecteerd voor het project waarin Fluvius alles samen 30 miljoen euro investeert. “In onze stad is het de bedoeling dat de kabel ‘op de boerebuiten’ komt, waarschijnlijk in een wegberm, zodat de hinder tijdens de aanleg beperkt blijft. Het grote voordeel is dat alle operatoren op één en dezelfde kabel kunnen aansluiten. Je kan dat vergelijken met de elektriciteitsleiding. Klanten kunnen dan weer gemakkelijker hun operator kiezen of overstappen.” Het project start begin volgend jaar in Genk.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.