Groenarbeider zet per ongeluk haag in brand tijdens verdelgen van onkruid

Een veertigtal sparren van de haag van Serge Claeys gingen in rook op.
BBO Een veertigtal sparren van de haag van Serge Claeys gingen in rook op.
Een groenarbeider heeft maandagnamiddag per ongeluk een haag bestaande uit een veertigtal sparren in brand gestoken in de Pluimstraat in Diksmuide. De man was onkruid op het voetpad aan het verdelgen met een gasbrander, maar was allicht te onvoorzichtig.

De haag stond meteen in lichterlaaie. De arbeider van De Groene Kans, die in onderaanneming voor de Diksmuide groendienst werkte, belde meteen de hulpdiensten. De brandweer kwam ter plaatse met twee autopompen en een tankwagen. “We konden net voorkomen dat het vuur oversloeg op de woning”, zegt brandweerkapitein Filip Vandenberghe uit Diksmuide. Bewoner Serge Claeys was op dat moment niet thuis.

“Ik was bij een collega-duivenmelker. In de verte hoorde ik sirenes van brandweerwagens, in de buurt van mijn woning. Toen ik thuis kwam, was de brandweer net bezig met blussen”, vertelt duivenmelker Serge Claeys. “Nog een gelukkig dat mijn woning gespaard is gebleven. Ik heb vrij veel geluk gehad, als ik het zo zie. Het wordt ongetwijfeld een verzekeringskwestie. Ik weet nog niet wat ik in de plaats zal zetten”, besluit Serge. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


Video