Droom je van wonen in adellijk kasteel? Grijp je kans

KASTEEL TER HEYDE IN VLADSLO STAAT NOG STEEDS TE KOOP

Een fantastisch bovenaanzicht op kasteel Ter Heyde en het 24 hectare groot domein errond.
©Lennen Descamps Een fantastisch bovenaanzicht op kasteel Ter Heyde en het 24 hectare groot domein errond.
Het beschermde kasteel Ter Heyde in Vladslo bij Diksmuide staat te koop. Voor hoeveel wil makelaar Dewaele Vastgoedgroep niet zeggen maar dat het een bijzondere woonst is, staat buiten kijf. Het domein is 24 hectare groot, dat is 35 voetbalvelden, en telt naast het kasteel nog een koetshuis, kasteelhoeve en boswachtershuis allemaal omringd door bos en weides.

"Dit pand is op vele vlakken uniek", promoot Filip Dewaele, ceo van Dewaele Vastgoedgroep. "Het kasteel is acht eeuwen oud, beschermd en grotendeels instapklaar. De bekende Belgische architect Hendrik Vermoortel, die er tot zijn overlijden in de zomer van 2015 woonde, heeft het grondig onder handen genomen. De kelder en het gelijkvloers zijn nog authentiek maar de drie verdiepingen zijn hedendaags en strak ingericht. Naast het kasteel treffen we op het domein nog een koetshuis, kasteelhoeve en boswachtershuis aan. Die verdienen wel een opknapbeurt maar zijn daarna zeker bruikbaar als woonst. De vier panden kunnen afzonderlijk gedomicilieerd worden maar de site verkopen we wel in zijn geheel. Ook de tuin is uitzonderlijk. Vlakbij het kasteel hebben we een prachtig aangelegde tuin waar liefst 85 verschillende soorten rozen bloeien. De dreven die door het bos kronkelen, zijn in ere hersteld."

Een vooraanzicht van het kasteel.
Van der Build Een vooraanzicht van het kasteel.

Op verkenning

"Op het gelijkvloers hebben we twee leefruimtes, een eetzaal, kapel en keuken. In de inkomhal springt de imposante draaitrap in het oog", leidt Filip ons rond. "De polyvalente ruimtes op de eerste verdieping zijn opsplitsbaar met verschuifbare wanden. Daarboven treffen we drie grote slaapkamers aan met elk hun badkamer. Op het hoogste verdiep hebben we nog een leefruimte, de master bedroom met badkamer, wellnessfaciliteiten en een kitchenette. Ondergronds kan je perfect een wijnkelder inrichten. De hoge deuren en gewelven hebben de geschiedenis overleefd."

Zowel de woonkamer als de loft zijn zeer hedendaags ingericht door de vorige bewoner.
Van der Build Zowel de woonkamer als de loft zijn zeer hedendaags ingericht door de vorige bewoner.

Mogelijkheden

"Goedkoop is zo'n domein uiteraard niet maar in overleg met de familie hebben we besloten de vraagprijs niet bekend te maken", besluit Filip. "De mogelijkheden zijn enorm maar houd er rekening mee dat de natuur primeert. Een bestemming die veel verkeer aantrekt, zoals een hotel, kan niet. Kleinschalige vakantieverblijven, culturele initiatieven of bedrijven die een exclusief decor nodig hebben zijn perfect mogelijk. Dankzij een aangepast ruimtelijk uitvoeringsplan is een uitbreiding, tot 15 procent, van de bestaande panden mogelijk."


Info: www.vanderbuild.be/Diksmuide-D8630-17005 of http://www.dewaele.com/nl/te-koop/8600-diksmuide/huis/-486529

Zowel de woonkamer als de loft zijn zeer hedendaags ingericht door de vorige bewoner.
Van der Build Zowel de woonkamer als de loft zijn zeer hedendaags ingericht door de vorige bewoner.