"Kleinschalig kamperen in het groen"

NA FAILLISSEMENT OPENEN KLEINZONEN STICHTERS OPNIEUW CAMPING DE IJZERHOEVE

Sam Vandewiele, Alexander en Philippe Goemaere op camping De IJzerhoeve.
Benny Proot Sam Vandewiele, Alexander en Philippe Goemaere op camping De IJzerhoeve.
Camping De IJzerhoeve in Diksmuide is opnieuw open. Na een faillissement in 2014 bliezen de broers Philippe (33) en Alexander Goemaere (26) het recreatiedomein nieuw leven in. De twee zijn de kleinzonen van Palmer en Madeleine, die de camping ruim veertig jaar geleden hebben gestart.

Camping De IJzerhoeve is weer in zijn oude glorie hersteld. De vervallen caravans zijn verdwenen, het afval is verwijderd en de paadjes zijn heraangelegd. Het was geen mooi zicht in 2014, toen de broers Philippe en Alexander besloten om de camping van hun grootouders nieuw leven in te blazen. "Onze grootouders, Palmer Taveirne en Madeleine Ghyselen, zijn intussen helaas allebei overleden. Zij vormden in de jaren zeventig hun melkveebedrijf om tot een camping. Aanleiding was de toenmalige, succesvolle IJzerbedevaart. Talrijke bedevaarders overnachtten op onze hoeve. Op zijn hoogtepunt ontvingen ze meer dan honderd caravans. In 2001 lieten ze de zaak over, maar dat kende geen mooi einde. Uit emotionele overweging besloten we na het faillissement de camping over te nemen. Ondertussen zijn heel wat werken uitgevoerd. Vorig seizoen draaiden we proef, maar sinds de paasvakantie zijn we officieel open."

Vaste bezoekers Marcel Vanputten en Jacinta Braekevelt.
Benny Proot Vaste bezoekers Marcel Vanputten en Jacinta Braekevelt.

In het groen

Camping De IJzerhoeve is 5,5 hectare groot. Er zijn veertien toeristische plaatsen, een tentenweide van 400 vierkante meter en een twintigtal staanplaatsen voor caravans. "We hebben nu al twee vakantiehuisjes, maar we streven naar tien", laten de broers weten. "Een kleinschalige camping in een groene en stille omgeving, dat is onze ambitie. In Sam Vandewiele (26) hebben we de ideale partner gevonden. Hij is conciërge en hét gezicht van de camping. Voor de zomer willen we ons cafeetje in orde hebben. Dat zal open staan voor iedereen. Verder hebben we een oude schuur voor kleine activiteiten. Leuk detail, het interieur daarvan is geschilderd door Achiel Hemeryck, die getrouwd was met de Diksmuidse Anna Vuylsteke die onlangs is overleden. De hoeve ziet er nog net uit zoals in de tijd van onze grootouders. Al onze vakanties brachten we hier door. Die sfeer van toen willen we terugbrengen."


Marcel Van Putten (70) en Jacinta Braekevelt (72) uit Kortrijk hebben een eigen stacaravan op De IJzerhoeve. "Toen we hier vrienden kwamen opzoeken, was vooral mijn vrouw direct verliefd op deze plek. Hoewel we nog nooit gekampeerd hadden, kochten we toch een caravan. Sinds 2009 komen we hier naartoe. We hebben het faillissement meegemaakt, maar nooit was er twijfel om deze plek te verlaten. De stilte en het schitterende uitzicht op onder meer de visvijver brengen ons tot rust. Mijn vrouw blijft graag in de caravan, terwijl ik de streek al fietsend verken. We zijn blij dat twee jonge, ambitieuze mensen De IJzerhoeve nieuw leven inblazen. We missen hier wel een plek waar we 's avonds iets kunnen drinken. Dat zou voor wat extra ambiance zorgen."


Info: www.deijzerhoeve.be.

Palmer Taveirne en Madeleine Ghyseln richtten de camping op in de jaren zeventig.
Benny Proot Palmer Taveirne en Madeleine Ghyseln richtten de camping op in de jaren zeventig.