Wielemie waagt zich aan bungeejump

MARIEKE VERVOORT VOOR GOEDE DOEL MET ROLSTOEL VAN GROND

Skydiven deed ze al, nu waagt Marieke Vervoort zich ook aan een bungeejump.
Foto Marieke Vervoort Skydiven deed ze al, nu waagt Marieke Vervoort zich ook aan een bungeejump.
Rolstoelatlete Marieke Vervoort uit Diest gaat voor het goede doel bungeejumpen. Haar sprong is de aftrap van 'Sky High', een campagne om geld in te zamelen voor het kinderbrandwondencentrum Pinocchio in Neder-Over-Heembeek. "Ik heb het gevoel dat ik alles al bereikt heb wat ik wilde bereiken, nu verdient een ander doel de aandacht", zegt Wielemie zelf.

Op 14 mei gaat rolstoelatlete Marieke Vervoort van de grond en dat kan je behoorlijk letterlijk nemen. Aan de discotheek Versuz in Hasselt zal Marieke met rolstoel en al omhoog gehesen worden, om dan een sprong van zestig meter in het diepe te maken. "Dat wordt kicken", zegt Marieke zelf. "Ik heb al eens een skydivesprong gedaan, zowel binnen als buiten. Een bungeesprong stond nog op mijn verlanglijstje. Ik krijg een harnas om en ook om mijn rolstoel komt een harnas, zodat alles goed vast komt te zitten."

Maar Wielemie doet die bungeesprong niet zomaar. De sprong is de aftrap voor haar nieuwe initiatief 'Sky High', waarmee ze geld wil inzamelen voor het goede doel. De meter van haar project, Lieve Bullens, liet een cd maken met dezelfde naam. De opbrengst daarvan gaat integraal naar Pinocchio, het kinderbrandwondencentrum van Neder-Over-Heembeek.

Brandwondencentrum

"Ons eerste idee was om geld in te zamelen voor mijn vzw Wielemie, maar ik heb eigenlijk alles al gedaan, wat ik wilde doen. Ik wilde het geld geven aan een ander doel waar ik volledig achter sta."


Dat Marieke voor Pinocchio als goed doel koos, is niet toevallig. Eind augustus 2014 kwam Wielemie zelf in het brandwondencentrum terecht na een ongeval met kokende pasta. "Brandwonden zijn het ergste wat een mens kan overkomen, dat weet ik nu zelf ook na mijn eigen brandwondenongeval", zegt ze. "Bij mij waren de wonden op mijn buik en kan ik ze in principe goed verstoppen, maar voor kinderen is dat soms niet het geval. Kinderen zijn hard voor elkaar en krijgen soms te maken met pestgedrag. Wat Pinocchio allemaal doet voor die kinderen, zoals kampen organiseren, is fantastisch. Ik wilde er daarom ook iets meer voor betekenen. Ik ben zelf ook kinderverzorgster van opleiding, dus kinderen helpen ligt me na aan het hart."

Eva Daeleman

Ook radio- en tv-presentatrice Eva Daeleman laat intussen weten dat ze het project van Marieke steunt. "Ik heb een boon voor sterke vrouwen met kort blond haar. Al jaren ben ik onder de indruk van het doorzettingsvermogen van Marieke", zegt Eva Daeleman. Ze moedigt Vlaanderen aan om ook een CD te kopen en zo Sky High te steunen. Naast Eva Daeleman krijgt Wielemie ook de steun van komiek Bert Gabriëls, tv-icoon Phara de Aguirre en voetbalcommentator Johan Boskamp.