VIDEO: Kleuters van De Notelaar planten nieuwe notenboom

Kleuterschool De Notelaar heeft eindelijk terug een notelaar op de speelplaats staan. De 18 kinderen van het schooltje van Diest groeven met hun schepjes een gat en plantten een heel nieuwe boom.

De oude notenboom was honderd jaar oud en langzaam stervende. “Toen er een grote tak afbrak vonden we het tijd om hem weg te halen”, zegt juf Greet. De technische ploeg van scholengroep KSD heeft hem enkele jaren geleden afgezaagd en de wortels uitgegraven.

Sindsdien voelde de speelplaats toch wat eenzaam aan. De oude boom was immers het symbool van de school en leverde elk seizoen okkernoten aan generaties van leerlingen. In de zomer gaf hij welgekomen schaduw en koelte. “Uit de tuin van juf Dorien hebben we een jong boompje gekregen van drie jaar oud. Dat krijgt een plaats in ons midden.”

De leerlingen gingen ijverig aan de slag om hun nieuwe vriend in de grond te stoppen. Nadien hingen ze lintjes in de twijgen en maakten een dansje. “Als onze kinderen ooit hun eigen kroost naar deze school brengen, zal de boom in volle bloei staan. Maar binnen enkele jaren kunnen we al de eerste noten plukken.”

De kleuters bij hun nieuwe boom op de speelplaats.
Bollen De kleuters bij hun nieuwe boom op de speelplaats.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.