VIDEO: Kindergemeenteraad van Diest geïnstalleerd

Anna (11) is 'eerste vrouwelijke burgemeester'

Onder grote belangstelling werd donderdag de kindergemeenteraad ingezworen in het stadhuis. Anna Cupers (11) van Klavertje Drie in Vleugt legde de eed af als 'eerste vrouwelijke burgemeester' van Diest.

Anna kreeg de sjerp en een handdruk van burgemeester Jan Laurys (DDS). "Chapeau dat jullie deze taak opnemen, want het is niet simpel", sprak hij de jonge raad toe. "Jullie zullen bedolven worden onder vragen van burgers. Hopelijk kunnen jullie van Diest een nóg betere scholenstad maken."

Burgemeester Anna Cupers schudt de hand van de 'grote burgemeester' Jan Laurys.
Bollen Burgemeester Anna Cupers schudt de hand van de 'grote burgemeester' Jan Laurys.

Anna zal bijgestaan worden door zeventien raadsleden, allen uit het vijfde en zesde leerjaar. "We hebben al een eerste installatievergadering achter de rug", aldus jeugdschepen Murat Celik (sp.a). "En de kinderen hebben verrassend kritische opmerkingen en boeiende ideeën. Het loont de moeite om naar hen te luisteren en het 'grote schepencollege' zal hun suggesties zeker oppikken."

De kindergemeenteraad zal vier keer per jaar samenkomen in het stadhuis, en zich buigen over zes thema's die kinderen aanbelangen: armoede en honger, klimaatverandering, gendergelijkheid, het leven op het land en in het water, vrede en justitie, en kwaliteitsvol onderwijs."

De kindergemeenteraad wordt ingezworen.
Bollen De kindergemeenteraad wordt ingezworen.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.