VIDEO: kinderen lezen voor aan kleuters van KSD

Kinderen lezen voor aan kleuters.
Bollen Kinderen lezen voor aan kleuters.

De kleuters van KSD Voorzienigheid luisteren met spitse oren naar de sprookjes die de leerlingen van het eerste middelbaar hen voorlezen. “Samen lezen is leuk en gezellig”, zegt Ingrid Vandervelden, lerares in het eerste middelbaar. “Heel wat leerlingen hebben plankenkoorts. Met dit kleine publiek kunnen ze oefenen om voor te dragen.”

Maria Duchesne en Marie Van Genechten (beiden 12) zijn leesfanaten en verslinden elke dag een boek. Voor hen is voorlezen uit Het lelijke eendje en Assepoester een gedroomde opdracht (bekijk de video).

De juffen Caro en Chris van de eerste en tweede kleuterklas vinden het een mooie samenwerking. “Luisteren naar verhalen stimuleert onze kleintjes hun fantasie en taalontwikkeling. Bovendien worden ze aangemoedigd om zelf in de boeken te duiken.” Van de Voorleesweek heeft KSD een Voorleesmaand gemaakt. “We hebben ouders en grootouders uitgenodigd om in de kleuterklas verhalen te komen vertellen.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.