Stad showt hybride en elektrische wagens

V.l.n.r. Geert Cluckers (schepen van milieu), Maarten Van Houdenhove van DATS24 en Benny Reviers (schepen van Mobiliteit).
Bollen V.l.n.r. Geert Cluckers (schepen van milieu), Maarten Van Houdenhove van DATS24 en Benny Reviers (schepen van Mobiliteit).
De stad Diest zet volop in op milieuvriendelijk rijden en wil ook haar inwoners warm maken om voor een hybride of elektrische wagen te kiezen.

Autodealers Volvo, Hyundai, Opel en BMW hebben gisteren hun arsenaal aan hybride wagens, elektrische wagens en auto's die rijden op CNG (aardgas) op de Grote Markt voorgesteld. In het Diestse stadhuis werd tegelijkertijd uitgelegd wat de alternatieven zijn voor rijden op fossiele brandstoffen. Bezoekers konden nadien ook zelf even achter het stuur kruipen van de wagens en een testritje maken.


De milieuraden van Diest en Bekkevoort organiseerden het evenement samen met Infrax en tankstation DATS24 om het publiek te laten kennismaken met de verschillende mogelijkheden van duurzame mobiliteit. Beide gemeenten proberen de doelstellingen te halen voor 2020, wanneer de uitstoot van CO² met 20% moet gedaald zijn.


Ook andere vormen van duurzaam vervoer werden gepromoot: Blue Bike en Cambio, het systeem om een auto te delen met andere gebruikers. "We hebben in de binnenstad twee huurauto's die regelmatig worden gebruikt. Eén Cambiowagen vervangt 12 wagens in het verkeer", zegt schepen van Milieu en Duurzaamheid Geert Cluckers (DDS). Diest begint werk te maken van duurzame mobiliteit. "Er komen in totaal acht laadpalen voor elektrische wagens", zegt Cluckers. "De eerste twee worden in de Hasseltsestraat en aan het station geplaatst." (VDWT)