Nieuwe Miss Vlaams-Brabant droomt van militaire carrière

Shana Vanfraechem is Miss Vlaams-Brabant 2019.
www.missbelgium.be Shana Vanfraechem is Miss Vlaams-Brabant 2019.
Shana Vanfraechem (19) uit Diest is verkozen tot Miss Vlaams-Brabant 2019. Zaterdag kreeg ze in hotel La Plaza in Brussel de voorkeur op 23 andere finalistes. "Wie mij heeft ingeschreven is nog altijd een raadsel (lacht), waarschijnlijk iemand van mijn vriendinnen." Eerste eredame werd streekgenote Elise van Diest uit Aarschot.

Shana zal de komende tijd in onze regio haar opwachting maken als ambassadrice van Vlaams-Brabant, al heeft ze een bijzonder carrière voor ogen. Ze volgde een jaar opleiding in de Koninklijke School voor Onderofficieren in Sint-Truiden. "Ik wil graag militair worden, maar ik heb toch besloten dit via een andere weg te proberen. Ik ben nu in Antwerpen begonnen met de bachelor Toegepaste taalkunde, Frans en Arabisch. Met die talen wil ik tolk worden bij het leger."


De titel Miss Vlaams-Brabant geeft haar toegang tot de selectie voor Miss België. "Deze week word ik verwacht in het Belgisch parlement, waar de kandidaten een cursus moeten doorlopen over de Belgische instituten. Wie voor dit examen slaagt mag naar de finale."


Shana kan bogen op podiumervaring. In 2013 won ze een grote internationale zangwedstrijd in Ankara, Turkije.


"Ik mocht er optreden voor 15.000 toeschouwers. Dat was een hele belevenis. Als Shana C. treed ik lokaal op, met verschillende nummers, van Shakira tot Elvis Presley en Edith Piaf. Op 22 september zing in brasserie Daniël's in Rillaar."