Kritiek op vuurwerk Putteke Winter

Niet iedereen was blij met het vuurwerk.
Claudia Van den Houte Niet iedereen was blij met het vuurwerk.

Op sociale media — en dan vooral op de Facebookpagina ‘Ge zè van Diest as...’ — is kritiek gekomen op het vuurwerk van afgelopen weekend tijdens het evenement Putteke Winter, op het provinciedomein Halve Maan. Zo was er onder meer onvrede omdat de knallen huisdieren bang maakten. “Het was een professioneel omkaderd spektakel en de toelating was in orde”, reageert burgemeester Jan Laureys (CD&V). “Op oudejaarsavond is vuurwerk trouwens verboden, tenzij er specifieke toestemming verleend wordt.”
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Godfried Vandenameele

  Godfried Vandenameele Als bewoners van de Vervoortplaats op een paar honderd meter van de Halve Maan hebben wij, zoals elk jaar, enorm genomen van het fantastisch vuurwerk. Felicitaties voor Putteke Winter. Doe zo verder !

 • Christel Paenhuysen

  En op de duur wordt er niks meer georganiseerd door altijd hetzelfde stelletje klagers en zagers - zeker NIET zoals sommigen willen beweren ‘de helft van de gemeente. Chapeau voor Putteke Winter!

 • Soraja Salluyts

  Daar heb je gelijk in sairu hoshi

 • Sairu Hoshi

  Belachelijk mannetje, tis niet omdat de toelatingen in orde waren dat het minder irritant en ongewild was door meer dan de helft van de gemeente.

 • Soraja Salluyts

  Idd na 22uur begonnen en de knallen leken meer op wapens tot we zagen da vuurwerk was de knallen waren net als van wapen dat men gebruikt om te jagen