Kleuters beleven bewegingsdagen in sporthal

De kinderen bouwen een toren met blokken.
Foto Tom Van De Weyer De kinderen bouwen een toren met blokken.
De eerste, tweede en derde kleuterklassen van de gemeenschapsscholen en KSD zijn twee dagen te gast in de sporthal van KTA 1.

Ze volgen er een bewegingsprogramma, bedacht door de vzw Homerun, in samenspraak met de sportraad van Diest. "De kleuters leren hun basismotoriek te ontwikkelen aan de hand van een parcours met verschillende opdrachten", zegt Yannick Vanderstukken, leraar lichamelijke opvoeding. "In de speel- en leersituaties moeten ze klauteren, springen, kruipen, rollen en blokken stapelen tot een toren. Alle oefeningen worden gepresenteerd naar hun leefwereld." Zo konden de kleuters onder een parachute kruipen en zoeken naar pluchen schildpadden.


Leerlingen van het derde en vierde middelbaar werden ingezet als stagiair om de kleuters te begeleiden. Hun eigen leraars hielden ook een oogje in het zeil. Dinsdag komen de scholen van de Bremberg en de Warande naar de sporthal.


De speeldagen past in de Demersporthappening die alle kinderen van Diest aan het bewegen wil brengen. Afgelopen vrijdag liepen de lagere scholen hun Demerloop in het centrum van de stad. (VDWT)