Dealende broers riskeren tot vier jaar cel

Twee broers uit Diest riskeren vier en drie jaar cel voor het dealen van heroïne en cannabis. Een derde kompaan riskeert eveneens vier jaar, maar kwam niet op de zitting opdagen.

De broers Y.C. (24) en H.C. (22) kwamen in februari 2015 in het vizier van de politie. De oudste broer zou toen heroïne verkocht hebben aan een minderjarige. Verder onderzoek wees uit dat de twee veelvuldig contact hadden met drugsrunners uit de buurt. Ook zouden ze met de derde beklaagde E.A. (28) regelmatig met de auto in de grensstreek heroïne zijn gaan halen om dan door te verkopen. Meestal was het de oudste broer die A. vervoegde richting Nederland. Volgens de procureur was er een duidelijke rolverdeling. Toen het trio betrapt werd in oktober gooiden ze nog snel vijf pakjes heroïne uit de auto.


De procureur vroeg 3 jaar cel voor de jongste van de bende en 9.000 euro boete. De twee anderen riskeren 4 jaar cel en 12.000 euro boete. In totaal wordt er een verbeurdverklaring gevraagd van meer dan 50.000 euro. Voor Y.C. werd nog bijkomed zeven maanden cel gevraagd voor wapenbezit en het beledigen en bedreigen van twee agenten tijdens zijn verhoor. Vonnis op 23 oktober. (KAR)