CC Den Amer houdt dag van duurzaamheid

In CC Den Amer gaat een dag 'Cultuur(z)amer' door op zondag 24 september. Er worden een platenbeurs, een kledingruil en het Repair Café gehouden, allen in het teken van hergebruik van spullen. Van 10 tot 17 uur staat er een grote platen- en cd-beurs. Standhouders uit heel België brengen hun beste aanbod mee in diverse genres. Voor inwoners van Diest zijn er tien tafels voorzien waar ze gratis hun overtollige lp's en cd's kunnen verkopen. Inschrijven voor een tafel is nodig op ruysfrancis@hotmail.com.


Tijdens de kledingruil Superswitch kan je je eigen kledingstukken ruilen met andere deelnemers. Elke deelnemer brengt maximaal tien kledingstukken en vijf accessoires mee, zoals juwelen, tassen of zonnebrillen. De stukken moeten in goede staat zijn en niet vuil of afgedragen. Om mee te doen maak je vijf euro over op BE 91 7350 0250 1776, met als mededeling 'Switch, je naam en mailadres'. Om 12.30 uur wordt de kleding uitgestald. Om 13.30 start de ronde om te kijken en passen. Van 15 tot 16.30 uur wordt de ruil gehouden in de vorm van een veiling. Info op superswitch@hotmail.com.


Het Repair Café is open van 13 tot 17 uur. Vrijwilligers staan klaar om juwelen, kleding, speelgoed en elektrische apparaten te herstellen. Er zijn ook workshops voor jong en oud. CC Den Amer vind je aan de Nijverheidslaan 24. (VDWT)