Beurs maakt werkzoekenden warm voor carrière in zorgsector

Een job- en opleidingsbeurs voor de zorgsector heeft dinsdag honderden geïnteresseerden naar CC Den Amer gelokt. "En nog zijn er meer vacatures dan kandidaten", aldus Johan Viaene, provinciaal directeur van de VDAB.
De muur met vacatures op de zorgbeurs.
Tom Van de Weyer De muur met vacatures op de zorgbeurs.

Dertig lokale werkgevers in de verpleegkunde, huishoudhulp, bejaardenzorg en opvang voor andersvaliden kwamen hun plaatsen en opleidingen voorstellen. Potentiële werknemers konden deelnemen aan verschillende workshops, zoals reanimeren of een injectie geven.

In deze workshop leer je injecties toedienen.
Tom Van de Weyer In deze workshop leer je injecties toedienen.
Leerlingen van het Sancta Maria Instituut uit Aarschot oefenen reanimatie op een dummy.
Tom Van de Weyer Leerlingen van het Sancta Maria Instituut uit Aarschot oefenen reanimatie op een dummy.

"In de regio Aarschot-Diest is het aantal werkzoekenden in het voorbije jaar gedaald met twaalf procent", zegt Johan Viaene. "Maar het aantal werkzoekenden die in de zorg willen werken, daalde met 24 procent. Momenteel staan er 205 vacatures open voor verpleegkundigen en verzorgers, terwijl er maar 117 werkzoekenden zijn in deze beroepengroep. Deze beurs wil dan ook de aantrekkelijkheid van zorgberoepen laten zien. En we moeten vooral jonge mensen warm maken, want één op drie werknemers in de zorg is vijftigplusser."

"Diest is een 'zorgstad' omdat we veel troeven hebben voor tewerkstelling in deze sector", zegt José Gonzalez van de dienst Diversiteit, die de beurs mee organiseerde. "We hebben twee ziekenhuizen, maar ook home Martine Van Camp en het activiteitencentrum Ak'Cent. Onze stad is heel divers qua samenstelling en ook anderstaligen en andersvaliden komen in aanmerking om in deze sector te werken. Naast de zorgverleners is er immers ook administratief en ondersteunend personeel nodig."
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.