"Juf, waar komt ons eten vandaan?"

Een echte koe ontmoeten of leren hoe een maïskolf groeit: er is die mooie leeftijd waarop het allemaal nog onontdekt is.
Bollen Een echte koe ontmoeten of leren hoe een maïskolf groeit: er is die mooie leeftijd waarop het allemaal nog onontdekt is.
Ogen als schoteltjes, tijdens het bezoek van de kleutertjes van KSD in Diest aan Hoeve De Peinwinning in Bekkevoort. Daar ontdekten ze waar roomijs en cornflakes echt vandaan komen.

"Ze zijn hier om hun eigen zintuigen te ontdekken", aldus juf Greet Costermans, die met het tweede en derde kleuterklasje op stap was. "Ze halen hun neus op voor mest, maar wij leren hen dat het net gebruikt wordt om planten te laten groeien. Ze vinden het alleszins fascinerend dat je één graantje in de grond kunt stoppen, en dat er dan later een maïskolf uit groeit. In het maïsdoolhof leren ze zich ook oriënteren en samen hun weg te zoeken."


Landbouwers Nico en Ann Distelmans toonden de kleutertjes ook hoe koeien machinaal gemolken worden. "Velen hadden nog nooit een koe van dichtbij gezien en waren best onder de indruk", zegt Ann. Aan het einde van hun avontuur kregen de kinderen nog een lekker ijsje voorgeschoteld, gemaakt van echte hoevemelk.


(VDWT)

Bollen