Motorrijder sterft na klap tegen geparkeerde truck

Door het ongeval ging ook de oplegger in vlammen op.
Toon Royackers Door het ongeval ging ook de oplegger in vlammen op.
Op de parking van de E313 in Diepenbeek is zaterdagochtend een motorrijder om het leven gekomen bij een tragisch verkeersongeval. Het slachtoffer knalde achterop het laadruim van een geparkeerde truck.

Getuigen zagen hoe de motard kort na middernacht in de richting van Luik reed, en ter hoogte van Diepenbeek de afrit naar het parkeerterrein nam. Om een nog onduidelijke reden belandde de bestuurder daar op de parkeerstrook zelf. Daar stonden al verschillende truckers om de nacht door te brengen. De motorrijder botste aan hoge snelheid achterop een Duitse vrachtwagen. De motor schoof samen met het slachtoffer onder het laadruim, waarna brand ontstond. Een MUG-team en een ambulance snelden ter plaatse, maar voor de man kon geen hulp meer baten. Hij bezweek ter plaatse aan zijn verwondingen. De brand was intussen ook al overgeslagen naar de oplegger.


De wakker geworden trucker kon nog snel zijn trekker loskoppelen en elders parkeren. Brandweerzone Zuid West Limburg kon nog voorkomen dat het vuur oversloeg naar de andere geparkeerde vrachtwagens. Tijdens de bluswerken sloten de hulpdiensten het parkeerterrein zaterdagmorgen volledig af. De federale wegpolitie kwam ter plaatse voor een onderzoek. Alles wijst er op dat de vrachtwagen correct geparkeerd stond, en de motard een tragische stuurfout gemaakt heeft. (RTZ)