DAAD gaat op in PUUR

De Diepenbeekse oppositiepartij DAAD gaat bijna volledig op in de partij PUUR van burgemeester Patrick Hermans. Alleen raadslid Jos Wolfs stapt niet mee over.

"We gaan onze partij inderdaad ontbinden", zegt Johny Machiels namens DAAD. "De werking van de partij stond al enige tijd op een laag pitje en we zageb er tegenop om, als vorige keer,  opnieuw aan verkiezingen deel te nemen met zeven partijen. Toch was het bestuur van mening dat een onafhankelijke partij mee moet blijven besturen in Diepenbeek.  Het lag voor de hand dat contact gezocht werd met PUUR om de krachten te bundelen." Die gesprekken zijn de voorbije weken gevoerd en leiden nu tot de overstap van André Cleeren, Johny Machiels en Mariska Claesen, respectievelijk gemeenteraadslid en OCMW-raadsleden. Penningmeester Jean Machiels sluit zich hierbij aan.


DAAD deed voor de eerste keer mee aan de verkiezingen in 2012 en behaalde toen vier zetels in de gemeenteraad en twee zetels in de OCMW-raad. Tijdens deze legislatuur verlieten Lode Vereeck en Jan Bynens de fractie al. Opvallend: voor gemeenteraadslid Jos Wolfs is er geen plaats bij PUUR. "En te zeggen dat het idee om met DAAD bij een andere partij aansluiting te zoeken van mij kwam", zegt hij. "Maar ik lig hier niet wakker van. Ik ga nu als onafhankelijke zetelen. Of ik mij nog bij een partij aansluit? Dat moet ik eerst afwegen."


Burgemeester Patrick Hermans is blij dat DAAD aansluiting zocht. "Dat er personen zijn die de overstap niet maken? Dat is een keuze van het partijbestuur na een geheime stemming", reageert hij.