Bestuurster gewond na ongeval op kruispunt N76

De Ford Mustang botste in de flank van de Opel Corsa.
Foto JDSL De Ford Mustang botste in de flank van de Opel Corsa.
Op het kruispunt met verkeerslichten van de Verbindingslaan (N76) met de Katteweidelaan in Diepenbeek zijn gisterenavond twee personenwagens met elkaar in aanrijding gekomen. Een bestuurster moest uit haar wagen bevrijd worden. Ze werd gewond overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde rond 18.30 uur in de richting van Genk. Een Ford Mustang botste er frontaal in de flank van een Opel Corsa. De bestuurster van de Corsa zat gekneld en moest door de brandweer bevrijd worden. "De bestuurster was bij bewustzijn", klinkt het bij de brandweer. "We hebben de deur aan bestuurderszijde moeten wegknippen om de vrouw op een veilige en gecontroleerde manier uit haar wagen te halen." Ze werd gewond met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurster van de Ford Mustang bleef ongedeerd.


Tijdens de interventie waren de twee rijstroken richting Genk een tijdje versperd. Dat veroorzaakte een file tot aan het op- en afrittencomplex van de E313. Veel automobilisten maakten rechtsomkeer over de volle lijn om via de Dooistraat langs het centrum van Diepenbeek om te rijden. Nadat de vrouw bevrijd was, liet de politie het verkeer richting Genk over één rijstrook voorbij het ongeval. Beide voertuigen moesten getakeld worden. (JDSL)