Weer hond aangevallen door bully's

EIGENAAR AGRESSIEVE VIERVOETERS GETUIGT VOOR HET EERST

De bully's van Frank Demeyer met z'n vrouw en dochter, zelf wou hij niet op foto.
Klaas De Scheirder De bully's van Frank Demeyer met z'n vrouw en dochter, zelf wou hij niet op foto.
De problemen rondom de hondenwei aan de Ten Eekhovelei blijven aanhouden. De vier bully's die al verschillende honden aanvielen in de buurt, hebben opnieuw een hond aangepakt. Frank Demeyer, eigenaar van de bully's, laat voor de eerste keer zijn kant van het verhaal horen: "Ze lokken het zelf uit."

Een husky, een keeshond, een akita en een staffordshire bull terrier. Dat zijn de gekende slachtoffers van vier bully's op de hondenweide aan de Ten Eekhovelei in Deurne. Hondenhouders in de buurt dienden al meermaals klacht in tegen de eigenaar van de bully's, startten een petitie tegen hem en richtten de Facebookgroep 'Hondenwei Ten Eekhove Is Van Iedereen!' op. In die groep verscheen onlangs een gerucht van een nieuwe aanval: "De bully's hebben een cocker spaniël doodgebeten", is er in de groep te lezen. "Het moet een verschrikkelijk zicht zijn geweest. Het baasje lag met zijn dode spaniel op de grond."


De politie bevestigt dat verhaal half. "Er was inderdaad een gevecht tussen honden in de Tweemontstraat", zegt woordvoerder Wouter Bruyns. "Een man zat aan een tramhalte te wachten met vier grote honden aan de leiband. Die vielen een kleinere hond aan die ook aan de leiband passeerde. De man kon naar eigen zeggen zijn honden niet onder controle houden en raakte zelf lichtgewond. De kleinere hond is door onze patrouille met spoed naar de dierenarts gebracht voor operatie. Of het dier het al dan niet gehaald heeft, kan de politie niet bevestigen. Er is een pv opgesteld dat aan een bestaand dossier werd toegevoegd."

Chelsea met haar husky Kovu, die werd aangevallen door de bully's.
Klaas De Scheirder Chelsea met haar husky Kovu, die werd aangevallen door de bully's.

Niet goed opgevoed

Frank Demeyer, de eigenaar van bully's Baron, Kancha, Scooby en Baloo, is het naar eigen zeggen beu dat hij door de buurt wordt zwart gemaakt en reageert voor het eerst op alle incidenten. "Het probleem is dat mijn reu Baron niet goed was opgevoed toen ik hem overnam", begint Frank. "Baron was toen acht maanden, maar verwaarloosd door zijn vorige eigenaar uit Nederland. Hij is zeer braaf ten opzichte van mensen maar met andere honden werkt het jammer genoeg niet. Na de aanval op de husky in juni kom ik niet meer op de hondenweide om meer incidenten te voorkomen. Jammer, want ze is altijd leeg nu. Ze wordt bijna niet meer gebruikt. De aanval eerder deze maand op de cocker spaniël was een ongeluk. Mijn teef Scooby ging over de rooie en ik kon haar ondanks verschillende pogingen niet tegenhouden."


"Maar sommige baasjes uit de buurt hebben echt iets tegen mij", gaat Frank verder. "Het meisje met de husky bijvoorbeeld heeft haar eigen hond opgeofferd om mij in een slecht daglicht te plaatsen. Ik heb ook nooit een slot aan het hek van de hondenwei gehangen. Wel hang ik soms de leiband errond, omdat mijn dieren slim genoeg zijn om de klink te openen. Ik heb de hondenweide nooit opgeëist. Ik snap wel dat andere honden schrik hebben van mijn bully's. Daarom had ik met sommige baasjes een overeenkomst dat ik exclusief op de weide kon gaan om tien uur 's ochtends en tien uur 's avonds. Dat heeft een lange tijd goed gewerkt." De petitie tegen Frank is ondertussen 328 keer getekend. "328 handtekeningen?", lacht Frank. "Er zijn nog geen twintig honden in de buurt. Wie tekent dat dan?"

"Er gebeurt niets"

De verslagenheid in de Ten Eekhovelei is groot. "Alsof ik mijn husky zou opofferen om hem een hak te zetten", reageert Chelsea Maes. "Maar erger dan de aanvallen zelf is dat er niets aan gebeurt. Stad, dierenwelzijn, politie, vredegerecht, verzekeraar, nergens gebeurt er iets. Wij moeten als slachtoffers het éne formulier na het andere invullen. Maar er wordt gewoonweg geen gehoor aan gegeven. Wij botsen op een administratieve muur en ondertussen dekt niemand de gemaakte dierenartskosten en morele schade."